Crypto Uitleg

Topman van Binance zegt dat retailbeleggers massaal Bitcoin en andere cryptocurrencies kopen

Volgens een topman van de Latijns-Amerikaanse tak van ‘s werelds grootste cryptocurrency-beurs op basis van handelsvolume, Binance, zijn retailbeleggers massaal cryptocurrencies aan het kopen om de huidige inflatie te ontwijken.

Volgens een nieuw rapport van Reuters zegt Maximiliano Hinz, het hoofd van Binance in Latijns-Amerika, dat een stijging van de wereldwijde inflatie investeerders ertoe aanzet Bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies te kopen om hun rijkdom te beschermen. Hij gaf het volgende aan:

“Nu we de inflatie wereldwijd zien toenemen, zien we dat steeds meer mensen op zoek zijn naar cryptocurrency, zoals Bitcoin, als een manier om zichzelf te beschermen tegen inflatie.”

Volgens Hinz is Binance getuige van een golf van nieuwe gebruikers als gevolg van inflatie en een sterke dollar. Een van de best presterende markten van de beurs is Argentinië, een land met een jaarlijkse inflatie van 71% vanaf juli van dit jaar. Tevens behoren Brazilië en Mexico ook tot de grootste markten van Binance, iets wat gebeurt ondanks het gebrek aan duidelijke regelgeving voor cryptocurrencies in de hele regio. Hinz zei het onderstaande hierover:

“Regelgeving is een kader, maar het is niet altijd negatief dat iets niet gereguleerd is. Als iets niet verboden is, is het legaal.”

Eerder deze maand werkten Binance en Mastercard samen om een ​​cryptokaart in Argentinië te lanceren die tot doel heeft de kloof te overbruggen tussen digitale activa en dagelijkse aankopen, zoals goederen, diensten en rekeningen. Volgens het persbericht bevindt het product zich momenteel in de bètafase, maar zal het in de komende weken op grote schaal beschikbaar komen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN