voetbal

Real Madrid en FC Barcelona slaan handen ineen op het gebied van metaverse

De twee grootste rivalen in de Spaanse voetbalcompetitie, La Liga, FC Barcelona en Real Madrid hebben hun handen ineen geslagen om een gezamelijke handelsmerkaanvraag in te dienen op het gebied van de metaverse. De clubs zijn van plan hun fans te voorzien van producten zoals virtual reality-gaming en software voor het beheer van cryptocurrency-transacties.

Rivalen werken samen aan de toekomst

Ondanks dat ze felle rivalen zijn op het voetbalveld, besloten FC Barcelona en Real Madrid om een ​​gezamenlijke sprong in de wereld van cryptocurrencies te maken. De clubs hebben bijna een week geleden een aanvraag ingediend voor een metaverse-handelsmerk, maar het nieuws werd onlangs bevestigd door advocaat Mike Kondoudis.

Sommige van de services die de twee voetbalclubs aan willen gaan bieden, zijn onder meer virtual reality, cryptografische software voor het beheren van cryptocurrency-transacties en downloadbare software voor gebruik als e-wallet.

De gezamenlijke inspanning kan als een verrassing worden beschouwd, aangezien de teams totaal verschillende waarden vertegenwoordigen. FC Barcelona is een symbool van de Catalaanse regio, terwijl Real Madrid verbonden is met de koninklijke familie en staat voor de traditionele Spaanse cultuur. De derby tussen de clubs staat bekend als “El Clasico” en is een van de topevenementen in de voetbalwereld.

Eerdere interactie van FC Barcelona met cryptocurrencies

Het Catalaanse voetbalteam – ook wel Barça genoemd – besloot vorig jaar november het crypto-universum te betreden. Destijds werkte het samen met de NFT-marktplaats Ownix ​​met als doel iconische momenten uit zijn geschiedenis als digitale verzamelobjecten vrij te geven. Kort daarna trok Barça de deal met Ownix ​​echter in nadat topman Moshe Hogeg werd beschuldigd van het vervalsen van documentatie en aanranding.

Onlangs werd echter bekendgemaakt dat Socios.com, het bedrijf achter de bekende cryptocurrency Chiliz (CHZ) en uitgever van de officiële fan-token van FC Barcelona, $100 miljoen zal gaan investeren in de NFT, metaverse, Web3-divisie van de Spaanse voetbalclub, ​​genaamd Barca Studios. Tevens werd eerder deze maand duidelijk dat de voetbalclub een NFT van de beste Nederlandse voetballer, Johan Cruijff, geveild had voor $693.000.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN