Binance onderschept $450.000 aan gestolen cryptocurrency van Curve Finance

De toonaangevende cryptocurrency-beurs Binance heeft naar verluidt geholpen om ongeveer $450.000 aan cryptocurrencies te onderscheppen die zijn gestolen van Curve Finance-gebruikers. De fondsen vertegenwoordigen ongeveer 83% van het totale bedrag dat van gebruikers is gestolen.

Binance CEO Changpeng Zhao deelde het nieuws gisteren op Twitter en merkte op dat de Curve Finance-hacker de activa naar Binance stuurde met behulp van verschillende technieken om de beveiliging van de beurs te omzeilen. Het bedrijf identificeerde echter de transacties snel en bevroor de activa.

Volgens CZ zal Binance de teruggevorderde $450.000 teruggeven aan de slachtoffers. De beurs werkt momenteel samen met wetshandhavers om dat mogelijk te maken. Hij tweette het volgende:

“Binance bevroor / herstelde $450.000 van de gestolen fondsen van Curve, wat neerkomt op 83%+ van de hack. We werken samen met LE om het geld terug te geven aan de gebruikers. De hacker bleef het geld op verschillende manieren naar Binance sturen, denkend dat we het niet konden vangen.”

Hacker ontsnapt met $47.000

DeFi-protocol Curve Finance kreeg eerder deze week een front-end aanval, waarbij de hacker meer dan een half miljoen dollar aan Ether (ETH) buit wist te maken. On-chain gegevens suggereren dat de aanvaller er ongeveer met 363 ETH vandoor is gegaan (toen ongeveer $617.000).

Volgens rapporten richtte de aanvaller zich op de nameservercurve van het project (.fi) en stuurde gebruikers door naar een gekloonde site. Hierdoor wist de hacker toegang te krijgen tot deze wallets en de fondsen te stelen.

Kort na de hack heeft de aanvaller 135 ETH ($230.000) overgemaakt naar cryptocurrency-beurs FixedFloat, misschien in de hoop het geld wit te wassen. Het platform zei echter dat het 112 ETH ($188.000) kon bevriezen van het totaal dat het ontving.

Na het falen om de gestolen activa wit te wassen met FixedFloat en Binance, koos de aanvaller voor een cryptomixer. Volgens gegevens in de keten heeft de kaper 27,78 ETH ($47.000) overgedragen aan Tornado Cash, een populaire mixer voor crypto-hackers.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!