CryptoQuant stelt dat Bitcoin nog ver weg is van een nieuwe trend

De trend van de instroom van Bitcoin (BTC) in exchanges moet veranderen voor een significante verschuiving in de richting van de markt, aldus CryptoQuant. In de wekelijkse hoogtepunten die vandaag zijn vrijgegeven, heeft CryptoQuant beweerd dat Bitcoin in een neerwaartse trend blijft ondanks de rally op woensdag na de bekendmaking van de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI). De instroom van Bitcoin naar exchanges blijft namelijk nog steeds te hoog. Het bedrijf meldde het volgende:

“Exchange Inflow Spent Output Value Bands, die de waarde van de instroom van Bitcoin-adressen naar exchanges weergeven, laten zien dat een groter aantal Bitcoin-adressen naar exchanges is verplaatst nadat de inflatiedatum was aangekondigd.”

Daarnaast blijkt uit de gegevens dat de bewegingen van Bitcoin naar exchanges van holders die tussen de 1.000 en 10.000 BTC in bezit hebben, abnormaal is gepiekt op woensdag. Diezelfde dag werden de CPI-gegevens van het Amerikaanse Labour Department onthuld, waaruit bleek dat de inflatie in juli was gedaald naar 8,5% van 9,1% in juni. Aandelen- en crypto-markten reageerden door te stijgen. Bitcoin en Ethereum (ETH) behaalden zelfs een 60-daagse high.

Investeerders hopen op een vertragende inflatie, waardoor de Fed minder agressief zal proberen deze onder controle te krijgen. Een gebruikelijk instrument om de inflatie in toom te houden en een recessie te voorkomen, is het verhogen van de rente. Bij het verhogen van de rente wordt het minder aantrekkelijk om te investeren en gaan risicovolle activa meestal omlaag.

De macro-economische factoren zijn echter nog niet duidelijk. In Europa zijn er nog steeds energiezorgen welke verergerd kunnen worden als Rusland besluit de gaskraan volledig dicht te draaien en de winter op komst is.

Volgens CryptoQuant dient Bitcoin te worden verplaatst van spot-exchange, zoals Coinbase, naar derivaten-exchanges voor Bitcoin om uit de bear-markt te komen. Dit is een cruciale indicator van de flow analysis op het risico-op-sentiment op de markten. Dit betekent dat in dat geval handelaren bereid zijn om te handelen met een hefboomwerking of Bitcoin als onderpand te gebruiken voor andere transacties.

Hoewel CryptoQuant volhoudt dat we ons nog steeds stevig in het bear-gebied bevinden, is het vermeldenswaard dat verschillende experts denken dat dit niet lang meer het geval zal zijn. Crypto-analist Rekt Capital voorspelt namelijk dat de markt in het volgende kwartaal een prijsbodem zal vormen.