rechtszaak

Voyager Digital promotie door Mark Cuban leidt tot rechtszaak

Miljardair ondernemer en bekend van Shark Tank, Mark Cuban, wordt aangeklaagd voor zijn rol in het promoten van een ponzi-schema. Dit blijkt uit een juridische aanvraag die is ingediend bij de rechtbank in het zuidelijke district van Florida.

Uit de indiening blijkt dat het Voyager Digital-platform beschouwd wordt als ongereguleerd en niet-duurzame fraude, dat vergelijkbaar is aan andere ponzi-schema’s. Stephen Ehrlich, de CEO van Voyager Digital, zou samen met Mark Cuban een van de belangrijke spelers zijn die persoonlijk contact hebben opgenomen met investeerders. Dit hebben zij individueel gedaan en middels Dallas Mavericks om hen aan te zetten om te investeren in het Deceptive Voyager Platform.

In de aanklacht wordt Voyager dus herhaaldelijk als een misleidend platform bestempeld dat werd gebruikt om te profiteren van investeerders. Daarnaast wordt beweerd dat de investeerders zijn misleid in het 100% commissievrij handelen om op een oneerlijke wijze een voorsprong te krijgen op de concurrentie. Er wordt beweerd dat deze tactiek is voortgekomen uit de commissie-strategieën van makelaarshuizen in de jaren tachtig.

Schot in de zaak rondom Voyager, ondanks terugslag

De rol van Cuban, eigenaar van Dallas Mavericks, bij deze zaak zou dus het promoten zijn dat zich heeft gericht op onervaren investeerders. De nieuwe aanklacht zou nog meer aandacht geven aan de Voyager-zaak waar het niet goed gaat. Vorige maand heeft het platform namelijk faillissement aangevraagd waar een andere zaak voor loopt. Ook heeft het internationale aandacht gekregen, net als de zaak rondom Celsius.

Onlangs kreeg Voyager echter te horen dat het toestemming had gekregen om $270 aan klantengelden terug te betalen op rekeningen van de Metropolitan Commercial Bank (MCB). Klanten kunnen daarnaast vanaf 11 augustus in een periode van 24 uur tot $100.000 opnemen. Het geld zouden zij binnen 5 tot 10 werkdagen ontvangen.

Hieruit blijkt dat er stappen worden gemaakt in de zaak rondom Voyager. Dit valt niet te zeggen voor Celsius en Three Arrows Capital (3AC) die nog aan het worstelen zijn.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN