Vitalik Buterin denkt dat aankomende update van Ethereum nog niet ingeprijsd is

De mede-oprichter van Ethereum (ETH), Vitalik Buterin, heeft in een nieuw interview aangegeven dat de markt de langverwachte overgang van het netwerk naar proof-of-stake voor volgende maand nog steeds niet heeft ingeprijsd. Hij gaf aan dat de vertraagde fusie van Ethereum momenteel het beleggerssentiment beïnvloedt, maar dat hij denkt dat het algemene verhaal positief zal worden nadat de overgang is voltooid. Hij zei het volgende:

“Zodra de fusie daadwerkelijk plaatsvindt, verwacht ik dat het moreel omhoog zal gaan. Ik verwacht eigenlijk dat de fusie niet zal worden ingeprijsd, waarmee ik niet eens alleen markttermen bedoel, maar zelfs psychologische en verhalende termen. In verhalende termen denk ik dat het niet veel zal worden ingeprijsd tot nadat het gebeurt.”

De blockchain-pionier voegde vervolgens perspectief toe door na te denken over het proces om de eerste versie van Ethereum te realiseren, waarbij hij opmerkte dat het ontwikkelen van nieuwe softwaretechnologieën altijd tijd kost. Hij beschreef het als volgt:

“Ik denk dat het zowel sneller als langzamer is. Ik denk dat onze resultaten tot nu toe behoorlijk gemengd zijn, want als je het proces om de Beacon Chain de deur uit te krijgen vergelijkt met het proces om ETH 1.0 de deur uit te krijgen, nam ETH 1.0 20 maanden in beslag nadat ik de eerste versie van de whitepaper te lanceren.

Maar hier kijken we naar een fusie die misschien ongeveer 22 of 21 maanden zal duren na de oorspronkelijke lancering van de Beacon Chain. En natuurlijk gebeurde de oorspronkelijke lancering van de Beacon Chain zelf na een ontwikkelingsproces.”

De CEO benadrukte ook grotere krachten die spelen bij het proberen om ETH 2.0 over de finishlijn te krijgen, namelijk het balanceren van de push om de fusie te voltooien zonder onderweg dure fouten te maken. Hij sloot af met:

“Ik denk dat er een soort van deze twee tegengestelde druk is waar we als gemeenschap mee te maken hebben, waarbij de ene druk is die de zaken versnelt omdat er meer geweldige onderzoekers zijn, er zijn meer geweldige ontwikkelaars. Er wordt veel meer moeite gestoken in al deze problemen. Maar dan is er ook nog de druk die ons afremt, namelijk de wens om dingen niet kapot te maken.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!