Bitcoin El Salvador

Bukele dankt toerisme-impuls aan Bitcoin, surfen en aanpak van misdaad

De president van El Salvador en promotor van de adoptie van Bitcoin (BTC), Nayib Bukele, heeft zijn gedachten gedeeld over de groei van het toerisme in het land. Hij verklaarde dat de groei het gevolg was van drie sleutelfactoren. Deze zijn Bitcoin, de bevordering van surfen en de vermindering van criminaliteit. Bukele tweette het volgende:

“Slechts een handvol landen is erin geslaagd het toerisme te herstellen tot pre-pandemische niveaus. En dat is internationaal toerisme, dus de redenen erachter zijn meestal bitcoin en surfen.”

Onlangs werd El Salvador opgenomen in de lijst van landen waarvan de inkomsten uit toerisme zijn teruggekeerd naar het niveau van voor de pandemie. El Salvador is er volgens de Wereldorganisatie voor Toerisme in geslaagd om zijn inkomsten uit toerisme met 6% te laten groeien in vergelijking met 2019.

De autoriteiten van het land hebben een vergelijkbaar effect gerapporteerd van de opname van Bitcoin in het land sinds het als wettig betaalmiddel werd geïntroduceerd. Morena Valdez, de minister van toerisme in El Salvador, verklaarde in februari dat de toeristenindustrie sindsdien met 30% is gestegen.

Verder tonen statistieken aan de het misdaad- en moordcijfer in El Salvador sinds 2020 aanzienlijk is gedaald. Op het gebied van surfen is El Salvador daarnaast een thuisbasis voor de beste golven ter wereld. Volgens Bukele heeft het harde optreden tegen bendes in het land er echter voor gezorgd dat het interne toerisme verder is gestegen.

Toch werd de regering van Bukele zwaar bekritiseerd over hoe het land heeft ingegrepen om bende-gerelateerde misdaad te stoppen in El Salvador. Dit jaar werd de noodtoestand uitgeroepen wat heeft geleid tot meer dan 9.000 arrestaties in april. Volgens Bukele heeft deze actie er dus toe geleid dat de nationale toeristenindustrie een groei heeft meegemaakt.

De president van El Salvador koppelde zijn standpunt met het Google Mobility Report, waar gegevens gebundeld worden weergegeven over de verandering in het aantal bezoeken aan bepaalde plaatsen. Uit het rapport blijkt dat het aantal bezoeken aan winkel- en recreatieplaatsen, supermarkten en apotheken en parken de afgelopen drie maanden is gegroeid.

Tot slot verwacht de regering ook nieuwe Bitcoin-investeringen die nog nog meer aanhangers van Bitcoin naar het land zullen brengen. De ambassadeur van El Salvador in de Verenigde Staten, Milena Mayorga, heeft onlangs aangekondigd dat Bank Of The Future, een investeringsplatform voor cryptocurrency, $6 miljard in het land gaat investeren.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN