Vier overeenkomsten & verschillen tussen crypto & forex handel

Als mensen de woorden crypto of forex horen, weten ze automatisch dat u het over beleggen hebt. Het probleem is dat zelfs als de mensen de woorden kennen, zij niet noodzakelijk weten hoe deze individuele markten werken.

Iemand die misschien in forex handelt, doorloopt niet dezelfde stappen als een andere handelaar die crypto wil kopen of verkopen. Hoewel beide markten vrij niche zijn, althans in vergelijking met het kopen en verkopen van aandelen, zijn ze toch heel wat geld waard.

Hieronder vindt u een gedetailleerde analyse van zowel de forex- als de cryptomarkt, met een beoordeling van de vier overeenkomsten en verschillen tussen de handel in deviezen en cryptocurrencies.

1. Overeenkomst – Gemakkelijk voor beginners

Zowel de cryptocurrency markt als de forex markt zijn uiterst gemakkelijk voor beginners om te betreden. Als u geïnteresseerd bent in het kopen of verkopen van crypto, hoeft u alleen maar een app te downloaden, geld op uw rekening te zetten, en te beginnen met handelen.

Hetzelfde geldt voor forex, want u kunt zich aanmelden bij een online forex platform, geld op uw rekening zetten, uw ideale valutaparen zoeken, en beginnen te handelen wanneer de markten open zijn. Forexrekeningen bieden zelfs inzichtelijke opleidingen, marktanalyses, en andere hulpmiddelen die u kunt gebruiken om uw handel te verbeteren.

Een diepere studie van beide markten ligt ook voor beginners binnen handbereik. Er zijn talloze nieuwsberichten over de cryptosector, en u kunt gemakkelijk te weten komen welke actuele gebeurtenissen en economische omstandigheden de prijzen van de verschillende munteenheden in de wereld beïnvloeden.

2. Overeenkomst – Sterk afhankelijk van externe factoren

Zowel de cryptocurrency- als de forexmarkten worden sterk beïnvloed door factoren waar de handelaars geen vat op hebben. Hoewel dat voor de aandelenmarkt kan gelden, hebben aandelenkoersen wel de neiging te stijgen en te dalen wanneer handelaren zich op een bepaalde manier gedragen.

Op de forexmarkt heeft het gedrag van handelaars geen grote invloed op de waarde op lange termijn van een bepaalde valuta. Andere factoren, zoals de stabiliteit van de economie van dat land, zijn economisch beleid en zijn politieke stabiliteit, zullen veel meer invloed hebben op de waarde van zijn valuta over een periode van meerdere jaren dan de acties van handelaars.

De cryptomarkt wordt sterker beïnvloed door wat de handelaars doen, maar externe economische factoren spelen ook een grote rol in de prijs van Bitcoin en andere cryptocurrencies.

3. Verschil – Crypto is een veel nieuwere markt

Als u de cryptomarkt vergelijkt met forex, zult u beseffen dat cryptocurrencies nog niet zo lang bestaan. De forexmarkt is een van de oudste ter wereld, want valuta’s bestaan al honderden jaren.

Het voordeel van een dergelijke geschiedenis is aanzienlijk wanneer u in forex handelt. U beschikt over tientallen jaren gegevens die u kunt analyseren om te begrijpen hoe valutaparen in prijs fluctueren ten gevolge van specifieke internationale, economische of politieke gebeurtenissen. U kunt die prijsveranderingen bestuderen om te voorspellen wat er in de toekomst kan gebeuren.

De crypto-markt is een stuk nieuwer, wat betekent dat u niet veel gegevens hebt om te analyseren wat betreft prijsstijgingen en -dalingen in het verleden. Er zijn een paar prijsstijgingen en -dalingen van crypto’s van de afgelopen jaren die u kunt beoordelen, maar u zult evenveel op intuïtie als op analyse van gegevens uit het verleden moeten vertrouwen wanneer u in deze markt stappen zet.

4. Verschil – Minder regelgeving op de cryptomarkt

Aangezien de cryptocurrency markt een stuk nieuwer is, vooral vergeleken met de forex markt, zijn er veel minder voorschriften met betrekking tot het handelen in crypto. Veel handelaars beschouwen dit als een voordeel, omdat zij alle kansen kunnen aangrijpen om aanzienlijke winsten te maken, zonder zich zorgen te maken over overheidsvoorschriften.

Forex handelaren kunnen ook de voorkeur geven aan het feit dat zij deelnemen aan een gereglementeerde markt, omdat het proces van het uitvoeren van transacties daardoor uiterst rechtlijnig en gemakkelijk te begrijpen wordt.

Handel met voorzichtigheid

Een gemeenschappelijk thema waar beleggers aan moeten denken als ze investeren in welke vorm van aandelen, obligaties, valuta, of activa dan ook, is risico. Of u nu plannen hebt om uw geld in cryptocurrency te stoppen, of u hebt er belang bij om forex daghandelaar te worden, u moet voorzichtig zijn met uw zetten.

Leer de markten kennen waarin u uw geld wilt beleggen, begrijp hoe die markten op korte en lange termijn kunnen schommelen, begrijp uw risicotolerantie en financiële doelstellingen, en beleg uw geld dan dienovereenkomstig.

Door beleggen methodisch aan te pakken, in plaats van al uw geld in een paar transacties te steken binnen een week nadat u een bepaalde markt hebt leren kennen, kunt u positieve resultaten op lange termijn garanderen.