Deze indicator voorspelt een bullish fase voor Ethereum

Het gerenommeerde crypto-analysebedrijf Santiment heeft op Twitter onthuld dat één factor waarschijnlijk het begin van een bullish fase voor Ethereum (ETH) zal voorspellen.

Het bedrijf gaf aan dat het volume van Ethereum op beurzen is gestegen en dat een daling van dezelfde indicator het begin van een bullish cyclus zou betekenen. Het bedrijf tweette het volgende:

“Ethereum heeft zijn aanbod op adressen van de top beurzen zien stijgen, wat logisch is omdat handelaren hun bezit op grote beurzen dumpen tijdens de daling van 2022. Let op voor een daling in het bezit van ETH-adressen van beurzen als bullish signaal.”

Volgens Santiment is de hoeveelheid Ethereum die wordt aangehouden op de tien belangrijkste cryptocurrency-beurzen nu meer dan zeven miljoen, een cijfer dat voor het laatst werd bereikt in mei 2021. Het gaf tevens aan dat de verhouding van Ethereum die buiten cryptocurrency-beurzen wordt gehouden ten opzichte van de Ethereum die door beurzen wordt gehouden, een jaarlijks dieptepunt heeft bereikt, wat een bullish signaal is.

Santiment ging verder met stellen dat de reden dat de transactiekosten van het op een na grootste cryptocurrency op basis marktkapitalisatie laag zijn gebleven, te wijten is aan het beperkte aantal Ether in omloop. Het zei het volgende:

“De transactiekosten van Ethereum zijn ultralaag gebleven ondanks de prijsstijging sinds half juni. De schaarsere oplage heeft een grote rol gespeeld in de lagere kosten, en de vergoedingen zullen naar verwachting redelijk blijven totdat een redelijke mate van angst om iets te missen (FOMO) de overhand krijgt.”