Aantal gebruikers op Ethereum blijft toenemen

In deze rubriek, “crypto fundamentals” focussen wij op de fundamentals van verschillende crypto projecten op een periodieke basis. Een fundamenteel onderzoek focust op de technologie, ontwikkeling, gebruik en risico van een crypto project. Dit doen we door de onderliggende technologie te bestuderen en on-chain data te analyseren. Vandaag kijken we naar Ethereum (ETH) en focussen we op de metriek “Ethereum gebruikers”.

Ethereum gebruik

Het gebruik op het netwerk is een belangrijke metriek. Het laat namelijk zien wat de vraag is om het netwerk te gebruiken. Meer gebruik, betekent meer vraag wat op de lange termijn resulteert in een hogere koers. Een van de manieren om het gebruik op het netwerk te analyseren en de groei ervan is door te kijken naar het aantal unieke adressen.

In Figuur 1 zijn het aantal unieke adressen op het Ethereum netwerk over de afgelopen 6 jaar weergegeven. Duidelijk is dat het aantal unieke adressen hard is gegroeid en dat nog steeds doet. Zo heeft het aantal unieke adressen recent de 200 miljoen verbroken. Daarnaast is de groei ook erg hard gegaan, in 1 jaar tijd is het aantal unieke adressen gestegen van ruim 165 miljoen naar ruim 202 miljoen, dit komt neer op een groei van ruim 22%.

Figuur 1: Ethereum unieke adressen

Conclusie

Hoe meer unieke adressen hoe meer gebruikers interesse tonen in Ethereum en gebruik willen maken van de verschillende protocollen en tools die beschikbaar zijn op het netwerk. Dit laat zien dat gebruikers vertrouwen hebben in het netwerk en dat het netwerk ook nuttig is voor gebruikers. De sterke groei in unieke adressen geeft een positieve verwachten op het gebruik en daarmee de lange termijn koers van Ethereum.