CME Group wil euro-gebaseerde futures lanceren voor BTC en ETH

De Chicago Mercantile Exchange Group, een grote marketplace voor derivaten, wil vanaf 19 augustus de handel in Bitcoin/euro en Ethereum/euro lanceren middels futures-contracten. De CME Group gaf donderdag in een aankondiging aan dat het ,onder voorbehoud van herziening van de regelgeving, van plan is om de contracten te lanceren. De futures-contracten hebben een omvang van 5 BTC en 50 ETH per contract. Beide contracten zullen genoteerd worden op CME en contant worden afgewikkeld op basis van de CME CF Bitcoin-Euro Reference Rate en CME CF Ether-Euro Reference Rate.

Het hoofd aandelen- en FX-producten van de CME Group gaf het volgende aan:

“De aanhoudende onzekerheid in cryptocurrency-markten, samen met de robuuste groei en diepe liquiditeit van onze bestaande Bitcoin- en Ether-futures, zorgt voor een toenemende vraag naar oplossingen voor risicobeheer door institutionele beleggers buiten de VS. In euro luidende cryptocurrencies zijn de op één na hoogste verhandelde fiat na de Amerikaanse dollar.”

“Introductie van Bitcoin Euro- en Ether Euro-futures, een tweede valutapaar op onze marktleidende Cryptocurrency-futures. Beheer bitcoin- en etherblootstelling in de onderliggende valuta van uw keuze vanaf 29 augustus.”

Volgens het hoofd van de CME Group, Tim McCourt, vertegenwoordigen landen in Europa, het Midden-Oosten en Afrika 28% van alle handel voor BTC- en ETH-futurescontracten. De euro is daarnaast in juli voor het eerst in 20 jaar minder waarde geworden dan de Amerikaanse dollar. Op het moment van schrijven is 1 euro namelijk $1,02 waard.

CME Group lanceerde het eerste BTC-futurescontract, uitgedrukt in Amerikaanse dollars, in december 2017 gevolgd door een ETH-futurescontract in februari 2021. In maart breidde de derivatenbeurs haar aanbod van crypto-investeringsvehikels uit met micro-BTC- en ETH-futures.

In het tweede kwartaal van dit jaar had de CME Group ook een record-activiteit als het gaat om verhandelde contracten. Er waren namelijk 10.700 BTC- en 6.100 ETH-derivaten-contracten verhandeld. Daarnaast werd vermeld dat de micro-BTC- en ETH-producten een gemiddeld dagelijks volume hadden van respectievelijk 17.400 en 21.300 contracten in het tweede kwartaal van 2022. In mei en juni daalden de prijzen van cryptocurrencies en in deze volatiele periode vond veel handelsactiviteit plaats.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!