SEC klaagt oprichters van crypto-scam aan die $300 miljoen buit heeft gemaakt

Volgens een persbericht van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), die op 1 augustus geplaatst werd, zijn elf mensen aangeklaagd voor hun rol bij het creëren en promoten van Forsage, een frauduleuze crypto-piramidespel dat naar verluidt meer dan $300 miljoen stal van miljoenen particuliere beleggers over de hele wereld.

Interessant is om te weten is dat wij in 2020 al waarschuwden voor deze ponzi-scheme.

Door gebruik te maken van smart contracts die werkten op de Ethereum-, Tron- en Binance-blockchains, was Forsage.io een website waarop miljoenen particuliere beleggers transacties konden uitvoeren. De werktheorie van Forsage was dat er niets te verkopen viel. De enige manier om aan geld te komen is door anderen over te halen om zich bij Forsage aan te sluiten.

De vier Forsage-oprichters, drie Amerikaanse promotors die de oprichters hebben ingehuurd om Forsage te adverteren op hun websites en social media platforms, en een aantal leden van de “Crypto Crusaders” zijn allemaal opgenomen in de aanklachten van de SEC. Bovendien werd er een reclamecampagne uitgevoerd in de VS in ten minste vijf afzonderlijke staten.

Volgens de verklaring van de SEC fungeerde Forsage meer dan twee jaar als een piramidespel waarbij investeerders geld verdienden door anderen als deelnemers te activeren. Als een typisch ponzi-scheme gebruikte Forsage illegaal verkregen activa van nieuwe investeerders om eerdere investeerders af te betalen.

De Securities and Exchange Commission van de Filipijnen en de Montana Commissioner of Securities and Insurance hebben in respectievelijk september 2020 en maart 2021 dwangsom tegen Forsage uitgevaardigd. Toch zou Forsage het plan naar verluidt blijven promoten terwijl het de beschuldigingen in veel YouTube-video’s en andere media betwistte.

Naast de vier oprichters worden nog zeven mensen beschuldigd van het overtreden van de antifraude- en registratievereisten van de federale effectenwetten in de aanklacht, die werd ingediend bij het Northern District of Illinois’ United States District Court. De SEC vraagt hierin om civielrechtelijke boetes, terugbetaling en dwangmiddelen.

Desalniettemin hebben twee van de beklaagden, Ellis en Theissen, de geschikt zonder de beschuldigingen toe te geven of te ontkennen en stemden ze ermee in om in de toekomst permanent te worden weerhouden van specifieke activiteiten en het schenden van de ten laste gelegde bepalingen.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!