CryptoBenelux - Cryptofilm

Nieuwe film met Russell Crowe, genaamd Prizefighter, is gedeeltelijk gefinancierd door NFT’s

Volgens een nieuw rapport van Yahoo News werd Prizefighter – een Brits-Amerikaanse filmbiografie over de legendarische bokser Jim Belcher met Russell Crowe – gedeeltelijk gefinancierd door Moviecoin, een NFT-financieringsplatform voor films.

In een nieuwe aflevering van de podcast The Crypto Mile leggen Moviecoin-teamleider James Mackie en Matt Hookings, de schrijver en hoofdrolspeler van de film, aan de gastheer uit hoe NFT’s de film financierde. Mackie zei het volgende:

“Het hele idee van Moviecoin.com is om films te financieren met behulp van crypto of NFT’s. Dus soms moet het als een creatief proces zijn, omdat je moet begrijpen hoe [om] geld in te zamelen via NFT’s of crypto.

Dus besloten we om enkele rekwisieten uit de film te nemen, bijvoorbeeld bokshandschoenen die Russell Crowe droeg, of die Matt droeg… en we maakten de rekwisieten in NFT’s, en toen verkochten we die NFT’s.

Ongelooflijk, toen we ze op een NFT-marktplaats plaatsten, werd er op de eerste dag een van hen verkocht voor $5.000. Dus we waren in staat om dat geld destijds van Ethereum om te zetten in een fiat-valuta en dat aan Matt te geven om de film te financieren.”

Momenteel zijn er 18 NFT’s uit de Prizefighter-collectie op OpenSea, ‘s werelds grootste NFT-marktplaats. Andere rekwisieten die te koop zijn, zijn onder meer bokszakken, bokskussens, originele portretten en de klepel van de regisseur. Volgens OpenSea vertegenwoordigt elke NFT een fractie van het totale winstdeel van alle toekomstige opbrengsten van de film. Het werd als volgt beschreven:

“Elke Prizefighter NFT vertegenwoordigt een totale winstdeling van 0,016% van alle toekomstige opbrengsten van de film. bijv. Als Prizefighter $50 miljoen winst maakt, ontvangt elke NFT-houder $8.000 aan winst van ons smart contract.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN