Bitstamp Italië

Bitstamp ontvangt goedkeuring om te opereren in Italië

De in Luxemburg gevestigde cryptocurrency-beurs Bitstamp heeft aangekondigd dat het nu wordt erkend als een Virtual Asset Service Provider (VASP) in Italië. De beurs heeft de licentie gekregen van de Italiaanse anti-witwas (AML) toezichthouder, Organismo Agenti e Mediatori (OAM), wat ervoor zorgt dat Bitstamp nu het volledige recht om in de regio te opereren als een cryptocurrency-beurs.

De activiteiten van alle cryptobedrijven die bij de Italiaanse toezichthouder zijn geregistreerd, worden onder de loep genomen om ervoor te zorgen dat deze in overeenstemming zijn met de regelgeving van de Europese Unie (EU). Belangrijk is dat de registratie wordt beschouwd als een nieuwe rapportagevereiste voor operators in virtuele valuta en digitale activa.

Over het algemeen heeft Italië zichzelf in Europa gepositioneerd als een land dat open staat voor cryptocurrencies. Bitstamp is verheugd om zijn Italiaanse klanten beveiligde handelsroutes aan te bieden waar ze cryptocurrencies kunnen kopen, verkopen, converteren en houden.

Bitstamp heeft een solide compliance-infrastructuur en bankstandaardregels en gaf aan dat al zijn klanten en investeerders op zijn beveiligde activiteiten kunnen vertrouwen. “Vertrouwen staat centraal in alles wat we doen”, aldus het bedrijf. Samenwerken met OAM is dan ook een indicatie van de toewijding van Bitstamp om te werken in een gereguleerde en geautoriseerde omgeving.

De Luxemburgse beurs beschouwt zijn registratie bij OAM als een belangrijke stap op weg naar het stimuleren van crypto-adoptie in Europa. Het is ook gericht op het bereiken van marktrijpheid over de hele wereld, terwijl er voldoende voorzieningen worden getroffen voor stabiliteit in zowel retail- als institutionele beleggingen.

Bitstamp en andere cryptobedrijven tonen interesse in de Europese markt

Bitstamp lijkt niet het enige cryptobedrijf te zijn dat recentelijk toegang heeft gekregen tot Europese gebieden. De registratie komt amper een paar dagen nadat Crypto.com wettelijke goedkeuring heeft gekregen van de Italiaanse toezichthouder. Tevens heeft ‘s werelds grootste crypto-beurs Binance ook goedkeuring gekregen in zowel Italië, Frankrijk en Spanje.

De Amerikaanse cryptocurrency-beurs Coinbase heeft ook een operationele licentie van de Italiaanse marktregulator gekregen. Voor Coinbase is het ontvangen van de licentie een stap in de realisatie van de herziening van de beurs om de Europese markten te veroveren met zijn assortiment innovatieve producten.

In de loop der jaren heeft Bitstamp een reeks wettelijke goedkeuringen vergaard als een VASP uit Europa. De Europa-divisie, Bitstamp Europe, heeft eerder goedkeuring gekregen van Luxemburg en Nederland.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN