Ripple rechtszaak

Ripple bereikt enorme mijlpaal in het aantal actieve adressen

Gisteren op 26 juli heeft Santiment, een crypto-analysebedrijf, over Ripple (XRP) gezegd dat het een enorme mijlpaal heeft bereikt. Volgens Santiment is het aantal unieke adressen dat momenteel op het XRP-netwerk communiceert in slechts 4 uur tijd de 247k overschreden. Santiment tweette het volgende:

“😮 XRP-netwerk heeft zojuist een enorme mijlpaal bereikt. Het aantal unieke adressen dat momenteel op het netwerk communiceert, heeft de 247k overschreden in slechts 4 uur tijd. Dit is de hoogste piek sinds februari 2020. De nieuwe XRP-adressen die zijn gemaakt, blijven stabiel.”

Daarnaast heeft Messari een grafiek gedeeld op basis van gegevens van Coin Metrics. De grafiek laat zijn hoe de actieve adresstelling van XRP is veranderd in het afgelopen jaar. De grafiek werd als volgt uitgelegd:

“De som van unieke adressen die actief waren in het netwerk (ofwel als ontvanger of afzender van een grootboekwijziging) dat interval. Alle partijen in een grootboekwijzigingsactie (ontvangers en opdrachtgevers) worden geteld. Individuele adressen worden niet dubbel geteld.“

Op 17 juli was het aantal actieve adressen nog 272.298, wat het hoogste cijfer is ooit. In de afgelopen periode van 30 dagen en een jaar is het aantal actieve adressen dan ook gestegen met respectievelijk 22,16% en 2218,34%.

Zoals bekend is, heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) in december 2020 aangekondigd dat het een actie had ingediend tegen Ripple Labs en twee van zijn leidinggevenden. Er zou door de SEC worden beweerd dat XRP een effect is, waardoor Ripple meer dan $1,3 miljard heeft verworven via een niet-geregistreerd aanbod van digitale activa.

De Amerikaanse advocaat, John Deaton, volgt de rechtszaak op de voet en heeft er commentaar op gegeven. Deaton is zowel eigenaar van Deaton Law Firm, als van de website CryptoLaw, dat in 2021 werd gelanceerd om een uitwisselingscentrum te zijn van informatie, nieuws en analyse omtrent belangrijke Amerikaanse juridische en regelgevende ontwikkelingen voor holders van digitale activa.

Op 19 juli heeft het regionale kantoor van New York van de SEC een brief ingediend die is gericht aan de Amerikaanse districtsrechter, Hon. Analisa Torres. Hierin heeft de SEC gezegd dat het zich verzet tegen de motie van zes XRP-investeerders om een amicusbriefing in te dienen met betrekking tot de meningen van een van de experts van de SEC. De SEC zei verder dat de Amerikaanse districtsrechtbank deze motie moet afwijzen en Deaton moet verbieden aan verdere deelname aan het proces. De XRP-holders hebben gisteren een kleine overwinning geboekt doordat rechter Torres een bevel uitvaardigde dat het verzoek van de SEC is afgewezen. Dit betekent dat Deaton de Amici-status mag behouden. Er werd gemeld:

“Het lijkt hier een overwinning voor XRP-houders. John E. Deaton mag op de zaak blijven en de amici-status behouden. Hij mag ook zijn bezorgdheid uiten over de expert van de SEC bij het indienen van zijn beknopte oordeel.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN