F1-teams gedwongen om crypto-gerelateerde reclame te verwijderen

Het is je afgelopen weekend wellicht wel opgevallen dat tijdens de Formule 1 Grand Prix van Frankrijk géén crypto-gerelateerde reclame te zien was. Zo meldde RacingNews365’s op 26 juli dat vanwege de Franse reclamewetten talrijke Formule 1-teams uitingen moesten verbergen of verwijderen waarop branding van crypto-gerelateerde bedrijven te zien was.

Frankrijk heeft altijd substantiële beperkingen gehandhaafd op het adverteren van bepaalde items zoals tabak, alcohol, en meer. Cryptocurrency is echter de meest recente toevoeging. Als gevolg hiervan is het dus voor bedrijven erg lastig om te mogen adverteren in het land.

Google heeft een rapport uitgebracht met de titel “Financiële producten en dienstenbeleid van juli 2022” dat cryptocurrency-beurzen en -portefeuilles in Frankrijk reguleert, waarin staat dat adverteerders moeten zijn geregistreerd als Digital Asset Service Providers (DASP) bij de AMF (Autorité des Marchés Financiers). Daarnaast is het ook noodzakelijk om te voldoen aan eventuele aanvullende lokale wettelijke vereisten.

Acht F1-teams werken samen met crypto-gerelateerde bedrijven

Tien teams deden mee aan de competitie en acht van hen hebben een of meerdere soorten partnerschappen met crypto-gerelateerde bedrijven. Ze moesten zich allemaal aan de richtlijnen houden en kregen te horen dat ze elke branding die cryptocurrencies noemde moesten verwijderen.

Rapporten stellen dat het Alfa Romeo-team hetzelfde moest doen voor de cryptocurrency Floki Inu en cryptogeldschieter Vauld als andere teams. Hoewel Crypto.com sinds juli 2021 een wereldwijde partner is van de competitie, was zijn logo zondag ook niet te zien bij de Franse Grand Prix.

Een woordvoerder van Crypto.com liet RacingNews365.com weten dat ze hadden besloten hun merkrechten niet te gebruiken voor deze wedstrijd. Het blijft echter de wereldwijde partner van de F1 en ze verwachten deze rechten op nieuwe manieren te exploiteren in komende wedstrijden. De woordvoerder stelt ook dat hun samenwerking met Aston Martin onder dezelfde regeling valt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!