FINMA blockchain technologie

Zwitserland nog steeds de beste regio voor crypto-investeringen

Wekelijkse gegevens van CoinShares laten zien dat de meerderheid van de instroom in beleggingsproducten voor digitale activa afkomstig was uit Zwitserland, wat opnieuw zijn status bevestigt als een van de beste regio’s voor crypto-investeringen.

Zwitserland zag een maandelijkse instroom van $355,6 miljoen, ver voor de tweede plaats de Verenigde Staten, die een maandelijkse instroom van $42 miljoen zag. De YTD-investering van Zwitserland bedraagt ​​momenteel $576,8 miljoen.

Terwijl Zwitserland en de VS een flinke instroom zagen, zag Zweden een grote uitstroom van crypto-investeringsproducten, namelijk een YTD-uitstroom van $385,6 miljoen.

Grootste wekelijkse instroom sinds november 2021

CoinShares-gegevens laten ook zien dat er de afgelopen week in totaal een instroom van $27 miljoen werd gezien in beleggingsproducten voor digitale activa. Ondertussen werd de totale instroom van de week ervoor gecorrigeerd van 12 miljoen dollar naar 343 miljoen dollar. Dit is de grootste wekelijkse instroom in digitale activaproducten sinds november 2021.

Vorige week zagen de cryptoprijzen een aanzienlijke rally toen Bitcoin (BTC) boven $24k bewoog en Ethereum (ETH) steeg tot meer dan $1.6k. De cryptoprijzen zijn sindsdien gedaald in afwachting van de FOMC-vergadering die zal beslissen over de rentevoet om de inflatie te beteugelen. Tevens heeft het nieuws rondom het SEC-onderzoek naar cryptocurrency-beurs Coinbase ook een negatieve invloed gehad op de prijzen.

De uitsplitsing van de crypto-investeringen

Beleggingsproducten van Bitcoin zagen een instroom van $19 miljoen, terwijl de week ervoor een instroom van $206 miljoen was. Dit is de grootste instroom in BTC-beleggingsproducten sinds mei 2022. Evenzo zag Ethereum de afgelopen week een wekelijkse instroom van $8 miljoen, na de $120 miljoen van de voorgaande week. Dat is de grootste stijging sinds juni 2021.

De prijs van ETH steeg de afgelopen twee weken na de aankondiging van de datum van de langverwachte samenvoeging van Ethereum. Als gevolg van de stijging bedraagt ​​de maandelijkse instroom van alle investeringen in digitale activa $394 miljoen, terwijl het vermogen onder beheer (AUM) terug is op 30 miljard dollar.

Als we echter kijken naar Short Bitcoin, dat op 13 juli een ATH van $145 miljoen aan activa onder beheer bereikte, zag op zijn beurt een aanzienlijke uitstroom. Hierdoor daalde de huidige AUM tot $133 miljoen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN