Wetsvoorstel in de VS ingediend voor belastingvrijstelling voor kleine crypto-transacties

De Verenigde Staten is nog steeds verwikkeld in een interne strijd over hoe het juiste regelgevingskader voor de cryptocurrency-sector moet worden geïmplementeerd. Nu proberen twee senatoren crypto-investeerders vrij te stellen van het betalen van belastingen op transacties van minder dan $50.

Patrich Toomey van Pennsylvania en Kyrsten Sinema van Arizona hebben namelijk een wetsvoorstel ingediend bij het Congres dat zal voorkomen dan Amerikanen crypto-transacties rapporteren die minder dan $50 in waarde hebben.

Het wetsvoorstel heeft de naam ‘Virtual Currency Fairness Act’ en is bedoeld om Amerikanen in staat te stellen om cryptocurrencies makkelijker te gebruiken als alledaagse betaalmethode. Dit trachten zij te bewerkstelligen door kleine persoonlijke transacties, zoals het kopen van een kopje koffie, vrij te stellen van de belasting. In de afgelopen twee congressessie werd er echter gesproken van een soortgelijk wetsvoorstel waarbij het ging over transacties onder de $200.

Volgens Toomey hebben cryptocurrencies het potentieel om te worden geïntegreerd in het dagelijks leven van Amerikanen en daarom moet het gebruik ervan zonder problemen zijn. De senator zei:

“Hoewel digitale valuta het potentieel hebben om een ​​gewoon onderdeel van het dagelijks leven van Amerikanen te worden, staat onze huidige belastingcode in de weg.”

De Internal Revenue Service (IRS) heeft echter een hard standpunt ingenomen tegen cryptocurrencies. Volgens het instituut moeten eventuele vermogenswinsten of -verliezen worden aangegeven.

Het conceptwetsvoorstel heeft al goedkeuring gekregen van belangrijke leden van de crypto-lobby, waaronder Coin Center. Volgens Jerry Brito, de CEO van Coin Center, zal het wetsvoorstel zorgen voor gebruik van crypto in de retail en abonnementsdiensten en microtransacties bevorderen.

Het wetsvoorstel maakt deel uit van Toomey’s inzet om de crypto-sector te helpen zijn senaatspositie te gebruiken voordat hij met pensioen gaat aan het einde van zijn huidige termijn. De wetgever heeft met name zijn mening gedeeld over de regulering van stablecoins. Volgens hem zouden stablecoins namelijk onder een nieuwe federale licentie moeten vallen.

Het Congres is in augustus op een lang reces voorafgaand aan de midterms en daarom zal de beslissing over het wetsvoorstel nog moeten wachten.