Nederlandse analist voorspelt Ethereum koers van $1.783 in september

De veel gevolgde Nederlandse crypto-analist Michaël van de Poppe heeft onlangs aan zijn ruim 600.000 volgers op Twitter aangegeven dat hij stijgingen verwacht in de cryptomarkt, in het bijzonder voor de nummer twee cryptocurrency van dit moment, Ethereum (ETH).

Van de Poppe gaf aan dat hij de Tether Dominance-grafiek (USDT.D) nauwlettend in de gaten houdt, die laat zien hoeveel van de totale marktkapitalisatie van de cryptocurrency-markt uit de stablecoin Tether (USDT) bestaat. Op basis van deze grafiek denkt hij dat dominantie van USDT veel ruimte om te dalen, wat suggereert dat marktdeelnemers waarschijnlijk hun USDT-posities zullen laten varen ten gunste van andere cryptocurrencies. Hij gaf het onderstaande aan:

“De USDT-dominantie staat nog steeds te popelen om nog eens 23% te dalen, wat ertoe leidt dat de markten wat meer momentum naar boven hebben.”

De bovenstaande voorspelling van de analist lijkt in lijn te zijn met zijn recente oproep dat de totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies waarschijnlijk met 25% zal stijgen van $1 biljoen naar $1,25 biljoen.

Van de Poppe ging verder met stellen dat de Ethereum koers op korte termijn waarschijnlijk weerstand zal ondervinden tegen Bitcoin (ETH/BTC). Hij verwacht echter dat het pair zijn bullish momentum richting september zal behouden:

“Kortom, een paar niveaus op ETH.

Geconfronteerd met weerstand bij 0,0725 BTC ($1.616).

Geconfronteerd met ondersteuning op 0,0645 BTC ($1.437) of 0,057 BTC ($1.270).

Over het algemeen verwacht ik meer momentum richting de fusie in september.”

Kijkend naar de grafiek van Van de Poppe, lijkt de analist tegen september 0,08 BTC ($1.783) voor het paar op oog te hebben. Op het moment van schrijven wordt de nummer twee cryptocurrency echter verhandeld voor $1.527. Het moet dus minimaal met 15% stijgen om het voorgestelde doel van Van de Poppe te bereiken.