ArbiSmart Bitcoin

Gelooft de president van El Salvador nog in Bitcoin?

De president van El Salvador, Nayib Bukele, is al lang een van de grootste supporters van ‘s werelds nummer één digitale valuta qua marktkapitalisatie, maar een recente tweet suggereert dat zijn vertrouwen in het actief begint af te nemen. Heeft Nayib Bukele zijn hoop in Bitcoin (BTC) verloren?

Meer dan 50% verlies

De digitale valuta heeft de afgelopen weken veel waarde verloren. De valuta handelde slechts zeven of acht maanden geleden op een recordhoogte van ongeveer $68.000 per eenheid, hoewel de prijs van de valuta op het moment van schrijven iets boven $22.000 ligt. Dit betekent dat de Bitcoin koers ongeveer 70 procent van zijn waarde heeft verloren.

Bukele lijkt nu de hitte te voelen. Als president van El Salvador kondigde Bukele bijna een jaar geleden, in september 2021, aan dat zijn land de eerste zou zijn die van Bitcoin een wettig betaalmiddel zou maken. Dit veroorzaakte uiteindelijk veel schokgolven in de financiële sector toen El Salvador worstelde om zichzelf los te maken van haar afhankelijkheid van de Amerikaanse dollar.

Zijn land heeft ongeveer $105 miljoen in BTC gekocht. Met de recente daling van de prijs van het actief, is dat aantal gedaald tot ongeveer $40 miljoen, wat betekent dat de natie zijn BTC-holding met meer dan 50 procent heeft zien dalen. Nog niet zo lang geleden wees een Bitcoin-publicatie hierop, waarop Bukele op Twitter reageerde met het volgende:

“Je zegt me dat we meer BTC moeten kopen?”

Hoop verloren of aan het afwachten?

Het bericht leek enigszins ongelovig, waardoor velen speculeren of Bukele zijn interesse of smaak in crypto heeft verloren. Als hij dat heeft gedaan, heeft zijn minister van Financiën Alejandro Zelaya goed werk verricht door hem en zijn ware gevoelens te dekken. In een recent interview verklaarde Zelaya dat de leiders van de natie zich niet al te veel zorgen maken over de Bitcoin-crash, aangezien ze nog geen BTC hebben verkocht, dus de waarde is er nog steeds en ze wachten gewoon tot de prijs weer omhoog gaat. Zelay merkte op:

“Als ze me vertellen dat het budgettaire risico van El Salvador is toegenomen door het vermeende verlies, bestaat dat verlies niet. Dat moet duidelijk worden want we hebben niet verkocht… Dit is nog geen 0,5 procent van ons budget.”

Hij heeft ook een pleidooi van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) afgewezen om Bitcoin als wettig betaalmiddel te laten vallen. Hij reageerde hierop met:

“Geen enkele internationale organisatie zal ons iets laten doen. Helemaal niets.”

Dus heeft Bukele zijn interesse en hoop in de koningsmunt verloren? Wij denken van niet. Het lijkt ons gewoon logisch dat hij, net als vele andere HODLers, afwacht tot de koningsmunt weer naar oude niveaus terugkeert. Tot die tijd houdt hij zich bezig met andere zaken, zoals een president ook zou moeten doen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN