Investeringstak van Coinbase ziet veel potentie in DeFi

Het Q2-rapport van Coinbase Ventures geeft aan dat de algehele investeringsactiviteit is afgenomen, samen met het pessimistische sentiment dat heerst in de cryptomarkt. De bearish marktconditie veranderde echter niets aan de investeringsthese van het bedrijf over infrastructurele projecten die echt nut aantonen, evenals de ontluikende Web3-gamingsector.

Activiteit gedaald in Q2

De activiteit van Coinbase Ventures daalde met 34% op kwartaalbasis van 71 naar 47, maar bleef 68% hoger op jaarbasis, volgens de Q2-investeringsmemo die donderdag werd gepubliceerd. De investeringsgigant merkte op dat de merkbare vertraging in de bredere durfmarkt sinds het eerste kwartaal was ingezet, aangezien het getuige was van de eerste daling van de financiering sinds het tweede kwartaal van 2019.

De investeringstak van Coinbase schreef een dergelijke daling toe aan hoge volatiliteit, waardoor beleggers voorzichtiger werden en alleen besloten te wedden op bedrijven die “de groei konden laten zien die nodig is om een ​​nieuwe investeringsronde te rechtvaardigen”.

Ondanks de sombere macro-omgeving blijft Coinbase Ventures investeren in projecten met echt nut, zoals blijkt uit de focus op Web3/protocol-infrastructuur en Platform&Developer Tool, goed voor respectievelijk 38% en 21% van de totale investering.

Naast de Web3-infrastructuur investeerde de gigant zwaar in de blockchain-gamingsectoren toen Web2-gameontwikkelaars de nieuwe categorie begonnen te omarmen. Met betrekking tot de enorme daling van de gebruikersactiviteit in Axie Infinity (AXS) als gevolg van bezorgdheid over de veiligheid, meende CV dat dit de hele sector niet zou neerhalen, aangezien het ondanks de ongunstige marktomstandigheden $2,6 miljard ophaalde in het tweede kwartaal.

Wat betreft investeringen in layer-1-projecten, toonde Coinbase Ventures een onderscheidende voorkeur voor Solana (SOL), aangezien het aantal ontwikkelaars dat de codeertaal Rust gebruikt, bleef stijgen. Het groeiende momentum wordt weerspiegeld in de overgang van meer EVM-ontwikkelaars naar Solana. Als zodanig beweerde het bedrijf:

“Al met al hebben we in het tweede kwartaal 10 deals gedaan die voortbouwen op Solana”

Reflectie op marktuitverkoop

Aangezien gecentraliseerde kredietverstrekkers de afgelopen maanden de krantenkoppen hebben gehaald vanwege hun risicovolle praktijken die de hele markt naar beneden halen, zei Coinbase Ventures dat het zijn investeringen in plaats daarvan zou richten op veelbelovende DeFi-protocollen. Terwijl veel onrustige gecentraliseerde bedrijven met insolventie worden geconfronteerd als gevolg van wanbeheer, hebben DeFi-protocollen zoals Aave, Compound en MakerDAO allemaal gestaag gepresteerd te midden van gewelddadige volatiliteit die de cryptomarkt trof.

Vergeleken met de vorige bearmarkt, voegde de Ventures eraan toe, heeft de ruimte nu diepgaande innovaties zoals DeFi, NFT’s en meer die echte toepassingen hebben die verder gaan dan Crypto Kitties. Daarom geloofde het dat de industrie de winter zou kunnen overleven, ondanks dat uitspraken als “crypto dead” viral gingen zoals ze in de voorgaande winter dat ook deden.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!