Bodem is bereikt en deze twee altcoins kunnen hiervan profiteren, aldus Michaël van de Poppe

De gerenommeerde Nederlandse cryptocurrency-analist Michaël van de Poppe heeft recentelijk aan zijn ruim 600.000 volgers op Twitter aangegeven dat hij gelooft dat de cryptomarkt zijn bodem al bereikt heeft. Hij onderbouwde dit door te kijken naar de totale marktkapitalisatie, die erin slaagde om net boven een belangrijke bodemindicator te stuiteren. Hij tweette het volgende:

“De belangrijkste grafiek is niet Bitcoin. Het is de totale marktkapitalisatie voor crypto (TOTAL). Nooit gesloten onder een voortschrijdend gemiddelde van 200 weken tijdens de recente crash en we zijn weer omhoog aan kruipen. Dit zou betekenen dat we het dieptepunt hebben gezien. Het meest waarschijnlijke scenario is een voortzetting naar $1,25 biljoen.”

Op het moment van schrijven ligt de totale marktkapitalisatie van gehele cryptocurrency-markt net iets boven $1 biljoen, terwijl het voortschrijdend gemiddelde van 200 weken op de TOTAL-grafiek rond de $860 miljard schommelt.

Aangezien Van de Poppe een aanhoudende bounce over de cryptomarkten voorspelt, besloot de analist in een recente video op zijn YouTube-kanaal ook twee altcoins te tippen, die volgens hem op korte termijn stijgingen door kunnen gaan maken.

De analist begon met stellen dat hij optimistisch is over CRV, de governance-token van de op stablecoin gerichte gedecentraliseerde beurs Curve Finance. Hij gaf aan dat CRV klaar lijkt voor een terugval voordat het zijn weerstand rond $1,45 wegneemt. Hij zei het volgende:

“Op basis van de 4-uur-grafiek is de trend omhoog, dus we zouden een uitbraak kunnen krijgen … Maar aangezien we dit bereik hoog testen ($1,45), is het logisch om nog geen duidelijke uitbraak te hebben … In in dat geval kijk ik naar longs van $1,17… Ik neem aan dat ik daarna een trigger krijg richting $1,98.”

De andere altcoin op de radar van de handelaar is Fantom (FTM). Van de Poppe gaf echter aan dat FTM waarschijnlijk ook eerst getuige zal zijn van een retracement voordat het zijn onmiddellijke weerstand van $0,36 zal doorbreken. Hij gaf het volgende aan:

“We zouden bij de test rond de $0,31 kunnen halen. [Het] zou niet vreemd zijn om het na deze test te hebben ($0,33). Maar over het algemeen is de trend omhoog en kregen we een zeer sterke bounce op $0,29. Dat zal hoogstwaarschijnlijk een uitbraak veroorzaken.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!