Bitcoin analyse

Bitcoin koers zal $18k nog een keer testen, aldus voormalig BitMEX CEO

De oprichter en voormalig CEO van BitMEX, Arthur Hayes, heeft in zijn laatste analyse voorspeld dat het meest recente dieptepunt van de Bitcoin koers, die rond het prijsgebied van $18k lag, waarschijnlijk de bodem zal zijn. Hij ging echter verder met stellen dat een bodem meestal opnieuw getest wordt, voordat de echte bullmarkt begint. Daarom ziet hij de huidige beweging van Bitcoin van $18k naar $24k gewoon als een “short-covering”. Hij legde uit:

“Sommigen van jullie slimme lezers hebben misschien de markt bereikt door Bitcoin onder de $18.000 te kopen. Dat niveau zal waarschijnlijk de bodem vormen; een bodem wordt echter meestal opnieuw getest voordat de bullmarkt serieus begint.

Bear market rally’s zijn stroperig in hun vermogen om short-covering af te dwingen. Ik geloof niet dat deze rally van $18.000 tot bijna $24.000 anders is.”

Hayes gaf tevens aan dat hij verwacht dat er waarschijnlijk een Bitcoin-bodem zal komen voordat het beleid door de US Treasury of Federal Reserve wordt gewijzigd. Hij waarschuwde echter dat hij geen idee had wanneer een dergelijke beleidswijziging zou plaatsvinden en wees erop dat ook hij aan de zijlijn stond te wachten. Hij voegde toe:

“Maar hoe goed mijn argumenten ook zijn, ik heb geen idee wat de timing van een dergelijke aankondiging zal zijn. Daarom loont het, althans voor mijn portefeuille, om te wachten.

Ik heb geen haast om fiat te verkopen en de weging van crypto in mijn totale portefeuille te vergroten. Ik wacht op een verklaring van een van deze twee overheidsinstanties die mijn hypothese ondersteunt.”

Tot slot merkte hij op dat de Amerikaanse Federal Reserve en andere mondiale centrale banken zich niet zo druk maakten over het bestrijden van inflatie. Hij suggereerde dat deze centrale bankiers “de kortetermijnrente zouden moeten verhogen om de inflatie te evenaren”. Hij gaf het volgende hierover aan:

Stel je voor dat de Fed de rente zou verhogen tot 9%, wat ongeveer het niveau is van de laatste CPI-print. Het zou waarschijnlijk veel componenten van de inflatie stoppen, zij het ten koste van de heersende klasse (ook wel vermogensbezitters genoemd).

Als de Fed echt bereid is het onuitsprekelijke te doen om de inflatie te bestrijden, dan zouden ze dat nu al moeten doen! Anders wordt dit op inflatie geïnspireerde Kabuki-theater behoorlijk saai.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN