Binance CEO benadrukt dat de fundamentals niet veranderd zijn

De gerenommeerde CEO van ’s werelds grootste cryptocurrency-beurs Binance, “CZ”, besprak in een tweet op zaterdag de bullish vooruitzichten op de cryptomarkt. Hij zei dat hij gelooft dat het tijd is om te bouwen in plaats van te HODLen, aangezien de use-cases op de markt aan het groeien zijn. Tevens gaf hij aan dat het aantal gebruikers en instellingen in de cryptomarkt groeien, ondanks enkele mislukte projecten en een aantal verkopers.

https://twitter.com/cz_binance/status/1550712577143246848

In een vervolgtweet gebruikte hij het voorbeeld van de internethausse na het uiteenspatten van de internetbubbel in 2000. De bedrijven die de crisis hebben overleefd, zijn uitgegroeid tot grotere en sterkere organisaties. Hij tweette:

De cryptomarkt is deze week sterk hersteld, waarbij de prijzen van Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) snel stegen boven de belangrijkste psychologische niveaus van respectievelijk $22.000 en $1500. Teven is de crypto-angst- en hebzuchtindex van “extreme angst” naar “angst” gegaan, met de huidige waarde op 31.

Ondertussen geeft de CME FedWatch Tool aan dat de kans op een renteverhoging van 100 bps onder de 20% is gedaald. Het betekent dat de Fed tijdens de volgende FOMC-vergadering op 27 juli waarschijnlijk zal gaan voor een renteverhoging van 75 basispunten. Fed-voorzitter Jerome Powell bevestigde op 22 juli dat de renteverhogingen waarschijnlijk zullen vertragen na de renteverhoging van 75 baispunten van volgende week.

CZ heeft zich aangesloten bij andere crypto-influencers om de bullish marktomstandigheden opnieuw te bevestigen. Crypto-analisten Michaël van de Poppe, Rekt Capital, PlanB en anderen hebben eerder een bullish rally bevestigd als de Bitcoin tot het einde van de maand boven $22,8k blijft, het belangrijkste voortschrijdend gemiddelde van 200 weken (WMA). Ook zal een Bitcoin koers van hoger dan $23,8k, de prijs waarschijnlijk tot boven de $28k duwen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!