FTX is in vergevorderde gesprekken om Bithumb over te nemen

De CEO van FTX, Sam Bankman-Fried, blijft opties onderzoeken om uit te breiden door middel van acquisities in de cryptocurrency-markt. In de afgelopen maanden heeft SBF verschillende cryptobedrijven gesteund, waaronder Voyager Digital en BlockFi. De miljardair-investeerder die een veel bedrijven in de cryptocurrency-markt financieel blijft ondersteunen, heeft nu een Zuid-Koreaanse cryptocurrency op het oog.

FTX toont interesse in Bithumb

Volgens een Bloomberg-rapport is FTX in vergevorderde gesprekken om de Zuid-Koreaanse cryptocurrency-beurs Bithumb over te nemen. Het rapport vermeldde dat de twee partijen al enkele maanden in gesprek zijn over een mogelijke aankoop. Volgens een Bithumb-vertegenwoordiger is er hierover echter geen overeenstemming. Als de deal doorgaat voor een succesvolle overname, zou Sam Bankman-Fried zijn vleugels uitslaan op de Zuid-Koreaanse markt, wat een belangrijk is onderdeel van het crypto-ecosysteem.

Eerder dit jaar zei Sam Bankman-Fried dat hij van plan is miljarden te besteden aan het verwerven van andere bedrijven voor verdere uitbreidingen. In een poging om zijn overnamegolf voort te zetten, gaf SBF’s FTX aan dat het probeerde meer geld in te zamelen. Dit zou de vooruitzichten van SBF om te investeren verder kunnen vergroten dan de $1 miljard die hij al in de cryptomarkt heeft geïnvesteerd. Het bedrijf richt zich op bedrijven met een groot klantenbestand en mensen met expertise om de leemten van FTX te helpen opvullen.

Bithumb is de op één na grootste speler in Zuid-Korea

In een markt die wordt gedomineerd door Upbit, heeft Bithumb een aandeel van 13% in de Zuid-Koreaanse markt. Volgens gegevens van september 2021 staat Bithumb op de tweede positie voor marktaandeel in de crypto-ruimte van het land. Bithumb, opgericht in 2014, heeft een dagelijks handelsvolume van ongeveer $569 miljoen. De beurs biedt maar liefst 188 munten en 290 paren aan.

Aan de andere kant worden de topmanagers van Bithumb strafrechtelijk vervolgd voor fraude ter waarde van 100 miljard won. De rechtszaak gaat over een contractbreuk die resulteerde in een aanklacht tegen de leidinggevenden, inclusief de eigenaar van de beurs.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!