Voormalig CTO van Ripple heeft ruim $3 miljard verdiend met XRP

Nu de voormalig CTO en mede-oprichter Jed McCaleb zijn laatste transactie van XRP heeft ontvangen, is het wellicht interessant om de balans op te maken. Hoeveel heeft McCaleb daadwerkelijk verdiend met zijn verkopen van XRP? Recente schattingen dat de voormalig CTO ruim $3 miljard verdiend heeft met de verkoop van zijn tokens.

McCaleb zou in 2011 aan Ripple zijn begonnen en maakte deel uit van het oprichtingsteam toen het bedrijf in 2013 werd gelanceerd. Terwijl hij het in 2014 verliet om aan Stellar (XLM) te werken, ontving hij 9 miljard XRP-tokens voor zijn rol bij het ontwikkelen en oprichten van OpenCoin, dat later werd omgedoopt tot Ripple.

De ondernemer ontving de fondsen volgens een vast schema en heeft via XRP Talk, een forum voor XRP-investeerders en voorstanders, duidelijk gemaakt dat hij de fondsen verkocht zoals hij ze ontving. McCaleb schonk echter tevens een deel van het geld aan goede doelen zoals Give Directly, Literacy Bridge en anderen. Nu heeft een bepaalde Twitter-gebruiker de balans echter opgemaakt en aangegeven dat zijn verkopen van XRP hem ruim $3 miljard hebben opgeleverd.

Ripple bevestigde dat McCaleb de laatste van zijn XRP-tokens heeft verkocht in een blogpost met de titel “The Stand is Final Out of Tacos”, verwijzend naar McCaleb’s “tacostand” portemonnee-naam. Het bericht vermeldt dat maanden nadat Ripple was gemaakt, de visie van McCaleb niet overeenkwam met die van Ripple, wat leidde tot zijn vertrek in 2013.