Bitcoin weer boven $24.000, terwijl Ethereum $1.600 verovert

We kunnen wel stellen dat de cryptomarkt de afgelopen tijd weer de weg omhoog gevonden heeft. Zo wist de Bitcoin koers vandaag weer boven $24.000 uit te stijgen en wist de wereldwijde marktkapitalisatie de $1 biljoen te overschrijden. De koningsmunt was echter niet de enige cryptocurrency die wist te profiteren van het positieve sentiment.

Bitcoin stijgt na tumultueuze tijd

Zoals aangegeven heeft de algehele cryptomarkt de afgelopen week een soort herstel doorgemaakt, na een tumultueuze tijd in mei en juni, wat op zijn beurt weer deels werd veroorzaakt door de ineenstorting van de Terra-blockchain en de liquiditeitscrisis voor verschillende crypto-leenplatforms. Door de onrust op de markt gedurende deze tijd, deels als gevolg van vele gedwongen liquidaties, registreerde Bitcoin zijn slechtste kwartaal in 11 jaar. Nu lijken de bears weer in controle te zijn en hebben verschillende cryptocurrencies aanzienlijke winsten geboekt.

Bitcoin staat op het moment van schrijven op $24.173, de eerste keer sinds 16 juni dat de koningsmunt in dit bereik handelde. Verder laten gegevens van CoinMarketCap zien dat de nummer een cryptocurrency de afgelopen zeven dagen met meer dan 23% gestegen is.

Ethereum en altcoins stijgen ook

De nummer twee cryptocurrency van dit moment, Ethereum (ETH), heeft ook de stijgende lijn te pakken. Ether is in de afgelopen week ook met meer dan 53% gestegen, volgens CoinMarketCap. De stijging van ETH volgde op de release van een mogelijke tijdlijn voor de overgang van de onderliggende Ethereum-blockchain naar een proof-of-stake-consensusalgoritme, ook wel de samenvoeging genoemd.

Als we kijken naar de rest van de top 5 munten op basis van marktkapitalisatie (stablecoins niet meegerekend), dan is te zien dat Binance Coin (BNB) met ruim 21% gestegen in de afgelopen week, terwijl XRP en ADA met respectievelijk 20% en 25% gestegen zijn.

Door al deze stijgingen is de wereldwijde cryptomarktkapitalisatie weer voorbij de grens van $1 biljoen gekomen, wat nog steeds aanzienlijk onder de piek van $3 biljoen is die in november 2021 bereikt werd. Gaan we nog verder stijgen of gaan we toch weer lagere niveau’s opzoeken? Sommige analisten zijn van mening dat de laatste optie het meest voor de hand ligt, meer hierover lees je hier.