Particulier uitgegeven cryptocurrencies zijn mogelijk beter dan CBDC’s, aldus centrale bankier

Op de consument gerichte cryptocurrencies die zijn uitgegeven door particuliere bedrijven, zijn mogelijk beter dan door de centrale bank uitgegeven digitale valuta (CBDC), mits ze goed kunnen worden gereguleerd, zei het hoofd van de Australische centrale bank, Phillip Lowe, afgelopen weekend in een paneldiscussie, meldde Reuters. Sprekend op een bijeenkomst van G20 in Indonesië, zei Lowe het volgende:

“Als deze tokens op grote schaal door de gemeenschap zullen worden gebruikt, moeten ze worden ondersteund door de staat, of worden gereguleerd, net zoals we bankdeposito’s reguleren.”

Hij voegde eraan toe:

“Ik heb de neiging om te denken dat de particuliere oplossing beter zal zijn – als we de regelgevende regelingen goed kunnen krijgen – omdat de particuliere sector beter is dan de centrale bank in het innoveren en ontwerpen van functies voor deze tokens.”

Lowe en de andere panelleden waren het echter erover eens dat er meer moest worden gedaan om een ​​geschikt regelgevend systeem te creëren, iets wat onderstreept werd toen de cryptomarkt instortte door de ineenstorting van stablecoin TerraUSD en zijn gekoppelde token LUNA, aldus het rapport.