Latijns-Amerika voelt zich het meest aangetrokken tot cryptocurrencies, terwijl Europa achterblijft

Volgens een onderzoek uitgevoerd door het blockchain-bedrijf Ripple, voelen inwoners van Latijns-Amerika zich het meest aangetrokken tot de cryptocurrency-markt. Het onderzoek gaf aan dat 50% van de ondervraagden denkt dat de sector een aanzienlijke impact zal hebben op het financiële systeem, terwijl 74% de voorkeur geeft aan transacties met bedrijven die cryptocurrencies accepteren. Europeanen daarentegen zijn meer geïnteresseerd in ervaringen dan in digitale en fysieke activa.

De studie van Ripple bewees enkele eerdere suggesties dat inwoners van regio’s met een onrustige economie cryptocurrencies en blockchain-technologie veel intrigerender vinden dan goed ontwikkelde landen. Volgens de analyse zijn Latijns-Amerika en het Midden-Oosten de twee zones waar de industrie de meeste belangstelling geniet.

Burgers van landen in het Midden-Oosten reageerden namelijk op dezelfde manier. 67% zei dat ze liever transacties zouden doen met bedrijven die digitale activa als betaalmiddel omarmen. Die bewoners waren ook het meest geneigd om persoonlijk in Bitcoin (BTC) of altcoins te investeren. Interessant is dat ze enorm veel vertrouwen toonden in hun lokale bankinstellingen, en 65% van de respondenten zou daar cryptocurrencies kopen in plaats van beurzen.

Europeanen daarentegen lijken het minst geïntrigeerd. Slechts 35% denkt dat digitale activa een positief effect zullen hebben op het toekomstige monetaire netwerk, terwijl 41% transacties zou doen met bedrijven die cryptobetalingen accepteren. Het onderzoek gaf het volgende aan:

“Over het algemeen is Latijns-Amerika (LATAM) het meest optimistisch over de waarde van blockchain en zijn tokens, met het Midden-Oosten en Afrika (MEA) en Noord-Amerika iets minder, en Europa het meest conservatief.”

Het onderzoek van Ripple had ook betrekking op non-fungible tokens (NFT’s). Ondanks de massale belangstelling vorig jaar en het feit dat tal van beroemdheden, sporters en muzikanten de ruimte betraden, vinden veel consumenten de zaak nog steeds verwarrend. De meerderheid van degenen die NFT’s willen kopen, doen dit eerder om functionele dan om emotionele redenen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!