OpenSea neppe NFT's

NFT-markt zal $231 miljard waard zijn in 2030

De markt voor non-fungible tokens (NFT’s) zou tegen 2030 $231 miljard kunnen bereiken als ze in een reeks sectoren, waaronder videogames, muziek, kunst en digitale collecties, blijven worden gebruikt, volgens marktonderzoek vrijgegeven door Verified Market Research (VMR).

In een diepgaande analyse van 202 pagina’s van de bloeiende sector schatte de internationale onderzoeks- en adviesorganisatie de wereldwijde NFT-markt op $11,3 miljard in 2021. In de komende acht jaar zal de industrie volgens de voorspelling van VMR groeien met een samengestelde jaarlijkse groei van 33,7 procent.

Het wijdverbreide gebruik van NFT’s op verschillende gebieden en levenssferen, zoals muziek, films en sport, is een belangrijke factor die de vraag ernaar stimuleert. Het rapport schetst enkele belangrijke use-cases en interessegebieden die de NFT-verkoop hebben gestimuleerd.

Het onderzoek merkt op dat Enjin één van de eerste belangrijke gamingbedrijven is die blockchain-technologie integreert, inclusief de infrastructuur, en zijn valuta uitgeeft. De game-industrie is een belangrijke aanjager van adoptie (ENJ). Om gamers in staat te stellen inkomsten te genereren met in-game-items, heeft het systeem in-game-items omgezet in NFT’s.

Met Axie Infinity (AXS) die spelers in de Filippijnen een alternatieve inkomstenbron biedt tijdens de COVID-19-uitbraak, die veel belangstelling en onvermijdelijke aandacht van de regelgevende instanties heeft getrokken, drongen play-to-earn-games ook door op de NFT-markten.

Het VMR-rapport benadrukt de samenwerking van Dapper Labs met UFC om verzamelobjecten te lanceren als bewijs dat de sportwereld nog steeds experimenteert met NFT-services. Het idee achter UFC Strike, dat de UFC-geschiedenis zal digitaliseren en er geld mee zal verdienen via NFT’s van hoogtepunten, is vergelijkbaar met dat van de immens populaire NBA Top Shots.

Terwijl traditionele IT-oplossingen en op blockchain gebaseerde platforms samensmelten in de bedrijfssector, heeft NFT-marktplaats OpenSea Adobe-service opgenomen om verschillende functies aan zijn portfolio toe te voegen.

De vooruitzichten in het onderzoek van VMR waren vergelijkbaar met die in mei 2022 werd gepubliceerd door het groeiadviesbureau SkyQuest Technology. Het bedrijf schatte de markt in 2021 op $15,7 miljard en voorspelde een vergelijkbare groei van 34 procent voor de sector tussen 2022 en 2028.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN