Bitcoin kan nu gekocht worden bij 175.000 geldautomaten in de VS

Hoewel het momenteel een stuk makkelijker is om Bitcoin te kopen, is het voor velen nog steeds een obstakel om een account aan te maken bij een cryptocurrency-beurs en als zodanig de markt te betreden. Hier spelen Bitcoin ATM’s (of Bitcoin geldautomaten) dan ook op in. Het is echter zo dat de beschikbaarheid van deze Bitcoin ATM’s tot op heden beperkt was, maar daar is nu verandering in gekomen.

Het is namelijk duidelijk geworden dat de koningsmunt vanaf nu gekocht kan worden bij meer dan 175.000 geldautomaten, aangezien Hyosung America cryptocurrency-services toevoegt aan zijn aanstaande app store.

De grootste fabrikant van geldautomaten in de Verenigde Staten heeft in dit opzicht samengewerkt met Digitalmint, een toonaangevende leverancier van Bitcoin point-of-sale (POS).

Met DigitalMint kunnen klanten cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC) en Litecoin (LTC) direct kopen bij geldautomaten en loketten in de Verenigde Staten. Retailers kunnen Bitcoin ook verkopen via hun kassasysteem door een software-API te integreren. Don Wyper, chief operating officer van DigitalMint, zei het volgende:

“We kijken ernaar uit om met Hyosung America samen te werken om cryptocurrency-services gemakkelijk en veilig toegankelijk te maken voor hun 175.000 gebruikte geldautomaten in de Verenigde Staten en daarbuiten.”

Met de toegevoegde functionaliteit kan elke Hyosung America-geldautomaat plotseling een volwaardige Bitcoin ATM worden, waardoor een hele nieuwe wereld van transacties wordt geopend, zoals het betalen van rekeningen, het verzilveren van cheques, contante stortingen, POS-aankopen en aankopen van cryptocurrency.

Hyosung America, de Noord-Amerikaanse divisie van Hyosung, Inc., een Zuid-Koreaans bedrijf, blijft de enige fabrikant en leverancier van geldautomaten en TCR’s (teller cash recyclers) in de regio.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!