Su Zhu, mede-oprichter van Three Arrows Capital, laat eindelijk iets van zich horen

Su Zhu, de mede-oprichter van het belegerde crypto-hedgefonds Three Arrows Capital, heeft vandaag voor het eerst weer iets van zich laten horen sinds 15 juni. Zhu plaatste vandaag een tweet waarin hij zijn vereffenaars beschuldigde van het bedrijf linken met baiters. Hij tweette het volgende:

Zhu’s bovenstaande tweet bevat screenshots van vermeende correspondentie tussen wettelijke vertegenwoordigers van 3AC en niet nader genoemde entiteiten waarvan wordt aangenomen dat ze vereffenaars zijn. De details uit e-mails duiden op ontevredenheid over de gang van zaken bij de rechtbanken en hoe vereffenaars tot nu toe activiteiten hebben uitgevoerd.

De baas van 3AC heeft al bijna een maand niet getweet toen geruchten over insolventie de ronde deden, na de val van het Terra-ecosysteem. Three Arrows Capital had namelijk aanzienlijke blootstelling aan Terra (LUNA) die flink crashte en meer dan $40 miljard uit de portemonnee van investeerders wegvaagde.

Andere bedrijven hebben ook hun blootstelling aan Three Arrows Capital bekendgemaakt. Digitale activahandelservice Voyager Digital heeft 3AC in gebreke gesteld voor een lening van $655 miljoen. Het kredietpakket bevatte zowel USDC als Bitcoin (BTC). Voyager heeft echter gemeld dat het platform van plan is om via legale middelen vermogensherstel na te streven.

Het bedrijf van Zhu wordt ook geconfronteerd met onderzoeken van de Monetaire Autoriteit Singapore (MAS) en een liquidatiebevel van een rechtbank op de Britse Maagdeneilanden. Op het moment van schrijven heeft het crypto-hedgefonds al faillissement aangevraagd en, zoals wij eerder ook al gemeld hebben, is het bedrijf niet op de hoogte van de locatie van Zhu. Tevens is mede-oprichter Kyle Davies ook onbereikbaar en is zijn verblijfplaats ook onbekend.