Shark Tank-investeerder waarschuwt voor volgende crash

Shark Tank-ster Kevin O’Leary heeft in een recent interview met het YouTube-kanaal Meet Kevin aangegeven dat heen gigantische crash verwacht in de cryptocurrency-markt die angst en paniek zal veroorzaken bij crypto-investeerders. De durfkapitalist zei dat hij gelooft dat de bodem nog niet is bereikt voor cryptocurrencies, ook al heeft de marktkapitalisatie van de opkomende industrie meer dan de helft van zijn waarde verloren sinds zijn hoogtepunt.

“Er is nog geen grote speler die naar nul is gegaan, en ik denk dat dat nog moet komen. Moeilijk te zeggen wie het is, omdat het zal zijn vanwege hefboomwerking en een soort relatie in een tegenpartijholding die ze niet hebben bekendgemaakt, en ik speculeer nu alleen maar, maar dat zou heel gezond zijn voor de markt om dat te hebben gebeuren.

Voyager is te klein. Het maakt niet uit. De rest van deze jongens waren een beetje irrelevant in termen van totale marktkapitalisatie. Bitcoin en de cryptomarkt zelf zijn bijna gehalveerd in totale marktkapitalisatie en je zou dus denken dat we op weg zijn naar de bodem.”

O’Leary verwees naar cryptocurrency-broker Voyager Digital, een bedrijf dat eerder deze maand faillissement van Chapter 11 aanvroeg nadat een grote lener in gebreke was gebleven met een aanzienlijke lening. De miljardair benadrukte echter dat hij nog steeds wacht op een groot crash-evenement dat de crypto-industrie op zijn kop zou zetten. Hij sloot af met:

“Ik wil een grote, grote paniekgebeurtenis zien. Dat is altijd een geweldige weg naar de bodem geweest. Het is handdoek gooien. Het is capitulatie. Het is een enorm volume. Het is totale paniek op straat en altijd een geweldige koopkans.

Ik heb geen idee wie de volgende is. Het kan morgenochtend zijn, het kan over een maand zijn, maar het komt uit, en het zal zeker een goede zaak zijn voor deze industrie. Het zal iets geweldigs zijn, omdat het alle slechte kapotte bedrijfsmodellen, de zware hefboomwerking [en] de speculatie die te riskant was, wegneemt.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!