blackfridge lanceert nieuwe, aan Britse pond gekoppelde, stablecoin, genaamd poundtoken

Stablecoins zijn de laatste tijd, niet geheel om de juiste redenen, een ‘hot’ item geweest in de cryptocurrency-branche. Na de ineenstorting van de algoritmische stablecoin TerraUSD (UST), hebben stablecoins een flinke deuk in hun imago gehad. Toch hoopt het Fintech-bedrijf blackfridge Britse klanten te winnen door een nieuwe stablecoin te lanceren die volledig wordt ondersteund door het Britse pond (GBP), wat mogelijk de deur opent naar een bredere acceptatie van digitale activa in het Verenigd Koninkrijk en zijn Kroonbezittingen.

De nieuw gelanceerde “poundtoken”, die handelt onder de ticker “GBPT”, zal beschikbaar zijn voor handel op Gate.io, Bittrex Global en Uniswap, kondigde blackfridge maandag aan. GBPT zou volledig worden ondersteund door het Britse pond, wat betekent dat elk uitgegeven token een equivalente waarde in reserves zal hebben.

De reservestatus van GBPT wordt gereguleerd door de Isle of Man Financial Services Authority, die toezicht houdt op deposito- en investeringsbedrijven in de zelfbesturende British Crown Dependency. Tevens kondigde het aan dat Big Four accountantskantoor KPMG is aangesteld om de reserves van poundtoken te controleren.

Nicholas Maybin, chief operating officer van poundtoken, zei dat stablecoins een “integraal onderdeel van de cryptosector” zijn geworden. Stablecoins werden in eerste instantie opgericht om gebruikers van cryptocurrency een betrouwbare toegang te geven tot handelsdiensten. In de loop der jaren zijn hun use-cases uitgegroeid tot betalingen, overmakingen, uitlenen en escrow-services. Als zodanig spelen stablecoins een integrale rol in de gedecentraliseerde financiële of DeFi-markt.

Naast een door het pond gedekte stablecoin, zag de cryptomarkt onlangs de lancering van een aan de euro gekoppeld stablecoin. Zoals wij eerder al meldde, heeft Circle Internet Financial, de uitgever van USD Coin (USDC), nu een volledig gereserveerde, aan euro gekoppelde stablecoin beschikbaar gesteld, bekend onder de ticker EUROC.