Bloomberg-analist verwacht positieve tweede helft van 2022 voor cryptocurrencies

De belangrijkste grondstoffenstrateeg van Bloomberg, Mike McGlone, vertelde onlangs aan zijn ruim 47.000 volgers op Twitter dat Bloomberg’s Galaxy Crypto Index, die een mand met de grootste cryptocurrencies volgt om de algemene prestaties van de markt te volgen, het zelfde gedrag vertoont als tijdens de bodem van de bearmarkt van 2018. Als gevolg hiervan verwacht hij dan ook een positieve tweede helft van het jaar.

McGlone vergeleek de huidige toestand van de cryptomarkt met de internetzeepbel van de vroege jaren 2000. Volgens de analist speelt zich een vergelijkbare cyclus af waarbij overgewaardeerde projecten uit de ruimte worden verwijderd voordat de markt van koers verandert in een opwaartse trend op lange termijn. Hij zei het volgende:

“Midjaarlijkse vooruitzichten [op] crypto-activa – Een veelvoorkomend thema in crypto’s is om de bear te omarmen en een beter financieel systeem op te bouwen, met name vanuit het institutionele en op de langere termijn gerichte, vergelijkbaar met de uiteenspattende internetbubbel van 2000-02. Het zuiveren van de excessen was de toestand van alle risicovolle activa in de eerste helft.”

Terwijl veel crypto-bulls bang zijn voor de Federal Reserve vanwege zijn potentieel om cryptocurrencies te belasten met een streng monetair beleid, denkt McGlone dat de Fed vanaf nu misschien weer vredelievend moet worden in het licht van een worstelende aandelenmarkt. Hij deelde dan ook een grafiek van Bloomberg die laat zien waar de S&P 500 in het verleden omkeringen heeft gemaakt.

“Respijt voor de gehavende Amerikaanse aandelenmarkt is misschien slechts een paar beleidsvergaderingen van de Federal Reserve verwijderd.”