Vauld stopt opnames na een uitstroom van $200 miljoen

Het in Singapore gevestigde lending-platform, Vauld, heeft de opnames, handel en stortingen op het netwerk opgeschort vanwege het domino-effect van de slechte prijzen van cryptocurrencies. De CEO van Vauld, Darshan Bathija, maakte vandaag in een blog bekend dat het bedrijf sinds 12 juni grote opnames van klanten heeft gezien. Volgens hem is er sinds die datum maar liefst $198 miljoen opgenomen. Bathija zei:

“Vauld heeft te maken gehad met uitdagingen als gevolg van volatiele marktomstandigheden en financiële problemen van zakenpartners, verergerd door de ineenstorting van TerraUSD, de bevriezing van Celsius en het in gebreke blijven van leningen van Three Arrows Capital.”

“Als zodanig hebben we overwogen dat het in het belang van de belanghebbenden zou zijn om in de gegeven omstandigheden onmiddellijk actie te ondernemen.”

Vauld is gelanceerd in 2018 en biedt gebruikers de mogelijkheid om assets te lenen en uit te lenen, wat een vergelijkbare dienst is met Celsius, Voyager en BlockFi. In juli 2021 haalde het platform echter nog $25 miljoen op in een fodsenwervingsronde. Het bedrijf heeft ook Pantera Capital, Coinbase Ventures en Compound Labs CEO, Robert Leshner, als investeerders.

Uit de blog blijkt ook dat Kroll als financieel adviseur is aangesteld om herstructureringsopties te onderzoeken. Daarnaast zijn Cyril Amarchand Mangaldas in India en Rajah & Tann in Singapore ingehuurd als juridisch adviseurs.

Het plan is om uitstel van betalingen aan te vragen bij de rechtbank van Singapore via een juridische procedure in die in verband staat met insolventie, wat betekent dat het bedrijf een terugbetaalregeling gaat treffen met de schuldeisers. Bathija zei:

“Er zullen specifieke regelingen worden getroffen voor klanten-deposito’s die nodig kunnen zijn voor bepaalde klanten om te voldoen aan marge-stortingen in verband met leningen met onderpand.”

Twee weken geleden kondigde Vauld aan dat het 30% van zijn personeel had ontslagen. Ook kondigde het toen aan dat het van plan was de beloning van bestuurders met 50% te verminderen. Sinds de gebeurtenissen rondom Celsius zijn er nu een toenemend aantal cryptocurrency-bedrijven die hun activiteiten stopzetten. Veel gebruikers zijn dan ook bezorgd over hun geld.

Vrijdag zei Voyager, een crypto-geldschieter, dat het de handel, opnames en storingen zou opschorten. Eerder in juni had FinBox de opnames ook al stopgezet. CoinFLEX had hetzelfde gedaan en zou de opnames op 30 juni hervatten, wat nog niet is gebeurd.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!