NFT’s kopen was nog nooit zo makkelijk als bij het Nederlandse Authic

Marktplaatsen als OpenSea en Superrare zijn ontzettend populair voor het kopen en verkopen van non-fungible tokens (NFT’s). Omdat deze marktplaatsen veel gebruikers hebben, kiezen veel artiesten ervoor hun NFT’s op deze marktplaatsen te verkopen. Dit resulteert in een groot aanbod, wat natuurlijk weer een voordeel is voor mensen die graag NFT’s kopen. Echter, het gevolg voor de kunstenaars is dat zij op dergelijke platformen moeilijk op kunnen vallen doordat de kopers door de bomen soms het bos niet meer zien.

Daarnaast kleeft er nog een nadeel aan vrijwel alle NFT-marktplaatsen. Je kunt hier namelijk geen NFT’s met betaalmethodes als iDEAL of Sepa kopen, en kunt alleen over het platform navigeren wanneer je de Engelse taal beheerst. Daarbij is het soms lastig hoogwaardige kunst te onderscheiden van junk. Iedereen kan immers een NFT op OpenSea plaatsen.

In mei 2022 werd het in Nederland ontwikkelde Authic gelanceerd. Dit is een NFT-marktplaats die het voor gebruikers makkelijker maakt NFT-art te kopen. Wouter Kloosterman, Lemar Bachtiar en Tat Luat Nguyen zitten achter de marktplaats en leggen de focus op het gebruikersgemak.

Voor hoogwaardige kunst ga je naar Authic

Ben je op zoek naar waardevolle kunst? Je zoekt jezelf suf op marktplaatsen als OpenSea of Superrare. Daar maakt Authic een einde van. Niet iedereen kan namelijk zomaar een NFT op Authic plaatsen. Je zult jezelf als kunstenaar moeten aanmelden, waarna een van de curatoren van Authic beoordeelt of de kunstenaar goed genoeg is om op het platform te mogen verkopen.

Het zorgt ervoor dat gebruikers makkelijker hoogwaardige NFT-kunst kunnen vinden. Je hoeft niet op zoek naar de spreekwoordelijke naald in de hooiberg, maar kunt ervan uitgaan dat je altijd een kunstwerk van een echte artiest koopt. Dat maakt het zoek- én koopproces natuurlijk een stuk makkelijker.

Brede toegankelijkheid voor gebruikers uit de Benelux

Als Nederlandssprekende Nederlander of Belg voel je jezelf al snel thuis op het platform. De teksten op de website zijn zowel in het Engels alsook in het Nederlands geschreven. Dit stelt zowel artiesten als kopers in staat makkelijker over het platform te navigeren.

Het pijnpunt van de meeste NFT-marktplaatsen is dat je eerst cryptocurrency op een exchange moet kopen, het daarna naar de externe wallet moet sturen, om vervolgens je NFT te kunnen afrekenen. Dat is niet meer nodig dankzij Authic. Door een samenwerking met BTC Direct is het mogelijk NFT’s te kopen door af te rekenen met iDEAL, Sepa, Bancontact, Giropay, Sofort, EPS, VISA en Mastercard.

Natuurlijk zul je nog steeds een wallet aan Authic moeten koppelen om jouw gekochte NFT te kunnen bewaren. Je hoeft de wallet echter niet meer van tevoren te vullen met cryptocurrencies om jouw NFT te kunnen betalen.

Authic onderscheidt zich overduidelijk van de rest

Misschien denk je, “alwéér een nieuwe NFT-marktplaats?”. Toch onderscheidt Authic zichzelf ruim van ieder andere NFT-marktplaats. Het platform is ontzettend gebruiksvriendelijk voor de Nederlandse en Belgische NFT-handelaren. Het platform staat vol hoogwaardige kunst van artiesten die van tevoren door curatoren zijn gecontroleerd.

Ook het navigeren gaat je een stuk gemakkelijker af, omdat het platform de Nederlandse taal gebruikt. Wanneer je dan eenmaal het NFT-kunstwerk van je dromen hebt gevonden, zal ook het afrekenen op rolletjes verlopen. Je rekent namelijk snel en eenvoudig af met de meest gebruikte betaalmethodes van Nederland en België, waaronder iDEAL, Sepa, Bancontact en creditcard.

Tot leven brengen van digitale kunst

Daarnaast heeft Authic als visie om de vastgeroeste fysieke en digitale kunstwerelden bij elkaar te brengen. Zo worden door Authic diverse galerijen georganiseerd waarbij met behulp van digitale frames NFT’s worden tentoongesteld aan bezoekers die met een muisklik NFT’s kunnen aanschaffen. Steeds meer gallerijen en musea zijn momenteel bezig met het opzetten van deze NFT-tentoonstellingen. Een voorbeeld hiervan is de eerste NFT-gallerij die tijdens de TEFAF in Maastricht is georganiseerd door Authic in samenwerking met het Michelinster-restaurant Beluga.

Disclaimer: Dit is een betaald persbericht. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.