El Salvador koopt de dip wederom, maar maakt nog steeds grote verliezen

El Salvador heeft opnieuw de dip gekocht en heeft 80 Bitcoins (BTC) aan de balans toegevoegd. Volgens de president van het land, Nayib Bukele, heeft het de 80 Bitcoins voor $19.000 gekocht met een waarde van ongeveer $1,5 miljoen.

De laatste keer dat El Salvador BTC aanschafte was in mei, toen het 500 BTC kocht tegen een gemiddelde prijs van $30.774. Op dat moment werd het totale bezit opgewaardeerd tot 2.301 Bitcoins met een waarde van $71,4 miljoen op dat moment. Vanwege de recente aankoop heeft het nu dus 2.381 BTC in bezit, maar is de waarde flink gekelderd sinds mei. Op het moment van schrijven is het BTC-bezit van El Salvador slechts $46,4 miljoen waard.

Bukele heeft aangegeven dat hij de Bitcoins van zijn land via zijn mobiele telefoon verhandelt. In september van vorig jaar kocht hij voor een het eerst BTC, die toen op $52.000 handelde. Een maand later kocht hij 420 BTC voor een prijs van $60.345.

Ook worden er in het land obligaties verwacht, die in maart gepland stonden te worden uitgegeven. Deze obligaties zijn sindsdien uitgesteld en hadden het doel om de Bitcoin City te financieren, dat een nieuwe stad aan de voet van de Congchagua-vulkaan moet worden.

Mogelijke bodem zou goed nieuws zijn voor El Salvador

Hoewel het wederom een riskante zet is om BTC te kopen in deze onzekere tijden, is er ook geloof dat de bodem nabij zou kunnen zijn. Vanochtend werd namelijk het nieuws gedeeld dat JPMorgan-analisten geloven dat de bodem in zicht is. Dit werd gezegd met de argumenten dat de schuldafbouw niet veel langer zal duren en de sterke aanwezigheid van durfkapitaalfinanciering in de sector.

De medeoprichter van Wave Financial, Les Borsai, denkt ook dat er niet veel verkoopdruk meer is. Hij zei:

“De meeste potentiële verkopers hebben al verkocht, dus op dit moment blijf je achter met langetermijnholders en veel geïnteresseerde kopers.”

Een bodem zou dus goed nieuws zijn voor de markt en voor El Salvador in het bijzonder. Bukele gaf al eerder aan dat het land vasthoudt aan de huidige Bitcoin-strategie. Ook heeft de minister van Financiën aangegeven dat de waardedaling van Bitcoin de fiscale gezondheid van het land niet in gevaar brengt. Volgens hem is het risico extreem minimaal. In totaal is de BTC-portefeuille van het land met ongeveer $60 miljoen gedaald met 57%.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!