DAI

MakerDAO gaat stemmen over investeringsfonds van $500 miljoen

MakerDAO heeft onlangs aangekondigd dat het een stemming gaat uitbrengen die zal bepalen waar $500 miljoen aan fondsen zullen worden toegewezen. Er kan worden gekozen tussen Amerikaanse staatsobligaties en obligaties. Het officiële Twitter-account van MakerDAO gaf het volgende aan:

“De Maker Governance stemt om te bepalen hoe 500 miljoen DAI kan worden toegewezen aan verschillende investeringsstrategieën. Deze toewijzingspeiling is het resultaat van de goedkeuring van MIP65: Monetalis Clydesdale: Liquid Bond Strategy & Execution.”

MIP65 van MakerDAO is gericht op het introduceren van een activa-vault in de real-world en heeft het doel om USDC te verwerven via PSM en deze te beleggen in liquide obligatiestrategieën die worden beheerd door een trustfonds dat is gearrangeerd door Monetalis.

Meer dan 76.000 MKR steunt de verhuizing en de overgrote meerderheid van de bestuursleden keurde de MIP goed. Daarnaast heeft de MIP een bepaling waarbij de Maker Governance een liquidatie kan veroorzaken via een uitvoerende stem. Monetalis en andere derde partijen kunnen geen toegang krijgen tot het fonds of de voorwaarden van de juridische structuur wijzigen.

De wettelijke en structurele voorwaarden werden door MakerDAO vastgesteld, waarna de community kon stemmen over op welke manier de verdeling van $500 miljoen tot stand zou moeten komen. In deze stemming werd besloten dat Amerikaanse kortlopende staatsobligaties en investment-grade (IG) bedrijfsobligaties de beschikbare keuzes zouden zijn.

De volgende stap is dus om te beslissen welk van de twee opties het beste past bij het investeringsplan van MakerDAO. Momenteel lijkt het idee naar voren te komen om 80% van de $500 miljoen aan stablecoins in staatsobligaties en 20% in bedrijfsobligaties te stoppen. Ook is het waarschijnlijk dat hiervoor inactieve DAI zal worden gebruikt.

Positief en negatief nieuws omtrent MakerDAO

Dat MakerDAO heeft besloten om geld in traditionele opties te investeren kan een grote stap zijn voor het project. De algemene tendens is dat crypto en andere activaklassen steeds meer met elkaar in verbinding staan, waar deze stap een indicatie van is.

Het investeringsplan is niet het enige gebied waar MakerDAO progressie boekt. Onlangs werd er namelijk aangekondigd dat de layer-2 sidechain StarkNet gaat gebruiken om de transacties goedkoper te maken. Dit is slechts een stap in de roadmap richting de uitbreiding naar een multichain.

Het is echter niet enkel positief nieuws omtrent MakerDAO. Onlangs werd het getroffen door de liquiditeitsproblemen waarmee Celsius mee te maken heeft. MakerDAO heeft gestemd om een ​​directe stortingsmodule uit te schakelen als gevolg van de liquiditeitsproblemen van Celsius.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN