Ex-CTO van Ripple verkoopt 40 miljoen XRP in 10 dagen

Het native token van Ripple, XRP, heeft in de afgelopen tijd niet sterk gepresteerd vanwege het voortduren van de rechtszaak met de Amerikaanse SEC. De voormalig CTO van Ripple, Jed McCaleb, heeft onlangs ook een groot deel van zijn XRP-holdings verkocht.

Volgens de wallet-tracker, Jed Balance, heeft de wallet van McCaleb in de afgelopen 10 dagen meer dan 40 miljoen XRP-tokens verkocht. De totale waarde van de verkochte tokens bedroeg ongeveer $15 miljoen. Uit de gegevens blijkt daarnaast dat de wallet gemiddeld 4 miljoen XRP-tokens heeft vrijgegeven.

Op 26 juni 2022 werd de grootste transactie geregistreerd door de tracker, waarvan er in de afgelopen 20 dagen maar liefst 72 miljoen tokens verkocht zijn. Op dit moment zou de wallet van McCaleb ongeveer 103,5 miljoen XRP holden.

McCaleb heeft aangegeven dat hij zijn holdings zal verkopen via een goed opgebouwd schema. Sindsdien is hij begonnen met het dumpen van tokens en met de huidige snelheid zal zijn wallet binnen een maand geen XRP-tokens meer bevatten. In 2021 gebeurde dit eerder, waarna hij na enige tijd stopte met de verkoop en ervoor koos om de resterende tokens te holden.

Jed McCaleb was een van de oprichters van Ripple. Voor zijn verdiensten aan het bedrijf met betrekking tot de lancering van XRP verdiende hij ongeveer 8 miljard tokens. Na de lancering ging McCaleb voor Steller (XLM) werken in 2014.

Ripple (XRP) steeg vorige week met meer dan 10%

De prijs van XRP maakte vorige week een grote opwaartse beweging op 24 juni toen het van $0,33 boven de $0,37 steeg. Dit heeft geleidt tot een stijging van 14% op weekbasis. Op het moment van schrijven staat de prijs van XRP op $0,3644, met een 24-uurs handelsvolume van $970 miljoen.

Als er wordt vergeleken met een jaar geleden, dan staat de prijs echter 58% lager dan toen het geval was. Momenteel is Ripple de 6e grootste cryptocurrency op het gebeid van marktkapitalisatie met meer dan $17,6 miljard.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!