Bitcoin koers

Bitcoin-dominantie boven de 50% zal zeer bullish zijn, aldus expert

Peter Brandt, een crypto-handelaar met legendarische status, heeft onlangs een grafiek gedeeld waarvan hij beweert dat het van grote invloed kan zijn voor Bitcoin (BTC). Hij is namelijk van mening dat het erg bullish zou zijn voor Bitcoin als het voortschrijdend gemiddelde van de weekly sluit boven de 50%.

Bron: Twitter

Hij wees er daarnaast op dat de reacties op zijn tweet grotendeels pessimistisch waren. Brandt vroeg zich namelijk af hoeveel mensen die nu pessimistisch zijn, optimistisch waren toen Bitcoin boven de $50.000 zat. Hij zei:

“Interessant dat de algemene reacties op deze tweet bearish waren. Vraag me af hoeveel van die negatieve responders laserogen hadden toen $BTC meer dan $50.000 was.”

Brandt vertelde onlangs ook dat er een dubbele top aan het vormen was, wat een vrij bearish patroon is. Volgens hem zal op basis hiervan de prijs van Bitcoin kunnen dalen naar $13.000. Hij gaf echter ook aan dat er op de korte termijn verlichting kan optreden zodra Bitcoin boven de $20.000 blijft. Hij zei wel dat dit dan voor een korte periode is.

De experts tonen aan dat de bear-markt van nu eigenlijk niet heel bijzonder lijkt te zijn. Toch hebben veel mensen irrationeel gehandeld door hun BTC te verkopen. De verliezen liggen tot nu nog binnen de historische gemiddelden, maar het aantal met verlies verkochte BTC heeft wel al eerder records overtroffen.

Minder dan drie weken geleden was er sprake van een opmerkelijke beweging toen de dominantie van Bitcoin daalde van 48,36% naar 43,46%. Dalingen van de dominantie gaan meestal gepaard met stijgingen van altcoins. Aan de andere kant betekent een stijging van de dominantie dat de gehele markt daalt. De prijs heeft echter wel een opwaartse trend te pakken. De prijs van BTC is namelijk met 7% gestegen ten opzichte van een week geleden.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN