Hoskinson geeft Amerikaans Congres advies hoe crypto zou moeten worden gereguleerd

De cryptocurrency-industrie breidt zich constant uit en autoriteiten in verschillende landen proberen dan ook manieren te vinden om de activaklasse te reguleren. Het Congres van de Verenigde Staten is ook pogingen aan het ondernemen en hield op 23 juni een hoorzitting over het vraagstuk. De oprichter van Cardano (ADA), Charles Hoskinson, gaf hierin zijn getuigenis.

De vertegenwoordiger Austin Scott vroeg tijdens de hoorzitting hoe er bepaald wordt wie ongeveer 20.000 cryptocurrencies zou moeten reguleren. Tijdens de hoorzitting “The Future of Digital Asset Regulation” reageerde Hoskinson hierop met behulp van een vergelijking van de Amerikaanse Internal Revenue Service (IRS):

“Een van de krachten van onze industrie is het feit dat regulering algoritmisch kan worden. Je hoeft dus niet te denken ‘wie gaat er nu zitten kijken naar deze grote stapel?’ Denk aan de Belastingdienst en belastingaangiften. We zouden de omvang van de IRS kunnen verviervoudigen, maar we kunnen nog steeds niet elke Amerikaan controleren, het is gewoon niet mogelijk.”

Verder legde hij uit dat transacties zelf metadata kunnen dragen eveneens identiteit. Het makkelijk voor regelgevers om een stap terug te doen en te zeggen:

“Dit zijn de dingen waar we om geven, en we kunnen er binnen de systemen voor zorgen dat die dingen niet beslecht en duidelijk worden totdat die dingen aanwezig zijn.”

Volgens Hoskinson is een zelfcertificeringssysteem een ​​mogelijke oplossing voor dit probleem:

“Het is eigenlijk meer een gesprek over wat je belangrijk vindt. En wat we als technologen kunnen doen, is een zelfcertificeringssysteem creëren en wat er dan kan gebeuren, is wanneer er afwijkingen of speciale gevallen zijn, wat zeldzaam zou zijn, dan kan de CTFC of een andere regelgevende instantie ernaar kijken en zeggen: laten we dat onderzoeken.”

Volgens Hoskinson is het zelfcertificeringssysteem in de crypto-markt anders dan normaal. Ze zijn namelijk verbonden met elkaar, waarbij hij verwees naar het bestaan van zelfregulerende organisaties (SRO), marktstandaarden en principes. Volgens Hoskinson is er in veel gevallen sprake van regulering door particuliere organisaties en SRO’s.

Cardano maakt zich klaar voor de grootste upgrade tot nu toe

De langverwachte Vasil-hardfork zal eind juli plaatsvinden en wordt door Hoskinson beschouwd als de grootste upgrade van het netwerk. Ook gaf hij aan dat deze upgrade klaar is voor lancering, waarbij Cardano zich momenteel alleen focust op de regulerende zaken.

De afgelopen maand heeft Cardano een sterke stijging in het aantal nieuwe adressen gezien. In de afgelopen 30 dagen zijn er maar liefst meer dan 50.000 nieuwe adressen bijgekomen, waardoor het totaal boven de 3,4 miljoen komt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!