Nicholas Merten schetst slechtste scenario voor Bitcoin

Nicholas Merten, een populaire crypto-analist op YouTube, heeft zijn visie gedeeld over de bodem van Bitcoin (BTC). Hij vertelde in een nieuwe video aan zijn 516.000 abonnees om niet te uitbundig te zijn over het feit dat Bitcoin ruim 10% hoger handelt dan het dieptepunt net onder de $18.000. Hij zei het volgende:

“Ik wil niet dat mensen zich te veel laten meeslepen door de opwinding. Hoewel ik denk dat we nog een dag of zo winst kunnen zien, misschien zelfs terugkomend op het huidige bereik hier (ten tijde van de video ongeveer $22.300), wil ik het verschil benadrukken tussen waar we nu zijn, deze 75% correctie, en wat een 80% correctie eruit zou kunnen zien.”

“Een van de grootste problemen die sommige mensen hebben, is te begrijpen hoe procentuele dalingen exponentieel erger kunnen worden, ook al ga je technisch gezien slechts met een paar eencijferige punten omlaag.”

“Als we van 75% naar de typische 80% correctie gaan, hoe zou dat er dan uitzien? Het zou niet zomaar een paar honderd dollar of duizend dollar zijn, nee, we zouden van een $17.500 Bitcoin-prijs helemaal naar beneden gaan naar ongeveer $13.700. Testen in de richting van dat bereik van $ 4.000 waar we de prijs hebben gezien, of op zijn minst een tussentijdse top hebben bereikt, tijdens de bull-markt in juni 2019.”

Nicholas Merten ging verder met te zeggen dat hij niet zeker is dat Bitcoin met 80% zal dalen vanaf de recordhoogte in november 2021 van $69.000. Hij denkt dat een bredere macro-economische volatiliteit Bitcoin zou kunnen verlagen ondanks historische trends. Merten zei:

“Hoewel ik normaal gesproken zou verwachten dat correcties in de loop van de tijd zwakker worden, en historisch gezien zwakker zijn geworden, zal het waarschijnlijk zijn dat we de typische 80% correctie krijgen gezien de macro-omgeving waarin we ons nu bevinden. Dat is belangrijk om hier open voor te blijven, om in dit geval niet absoluut all-in te gaan.”

Op het moment van schrijven is Bitcoin de afgelopen 24 uur met bijna dan 4% gedaald en verhandelt nu voor een prijs van $20.411.