Bitcoin koers

“Bitcoin dood”-Google-zoekopdrachten stijgt naar high sinds begin 2018

In de afgelopen dagen is het aantal Google-zoekopdrachten voor “Bitcoin dood” omhooggeschoten naar een nieuw hoogtepunt te midden van de aanhoudende marktcrash. Meestal zijn Google-zoekopdrachten een goede indicatie van waar beleggers naar opzoek zijn. Dit is vooral goed te zien in de zoekopdrachten die gaan over tokens die “hot” zijn, wat duidelijk te zien was tijdens de NFT-hype en DeFi-summer.

Zodra de cryptocurrency-markt zich in volatiel weer verkeerd, zijn er ook meer zoekopdrachten dan als de markt relatief stabiel is. De afgelopen maanden waren er dan ook niet veel Google-zoekopdrachten, maar de afgelopen week keerden de ze terug toen BTC met meer dan $10.000 kelderde tot onder de $18.000.

In deze periode explodeerde de Google-zoekopdrachten over Bitcoin en bereikten het hoogste punt in 13 maanden. De meeste zoekopdrachten kwamen uit El Salvador, waar het een wettig betaalmiddel is, gevolgd door Nigeria, Oostenrijk, Nederland en Zwitserland.

De zoekopdrachten waren anders dan 13 maanden geleden, omdat er voornamelijk gezocht werd naar de term “Bitcoin Dead”, wat aantoont dat de mensen getroffen waren door een crash. Alleen gelijkwaardige zoekopdrachten eind 2017 en begin 2018 waren nog op een hoger niveau.

Alle Bitcoin-verklaringen tot nu toe fout geweest

Het is vrij cynisch te noemen dat Bitcoin veel vaker dood is verklaard. Op precies te zijn is de grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie in zijn 12-jarige levensduur 455 keer doodverklaard, aldus een tracking-website. Geen van de verklaringen heeft het echter bij het rechte eind gehad aangezien BTC altijd is teruggekomen.

Een van de laatste voorbeelden van een bekend persoon die Bitcoin dood noemde kwam van Peter Schiff, die op 18 juni verklaarde dat BTC nooit zou herstellen. Hij tweette het volgende:

“Bitcoin #HOLDers op de lange termijn maken zich geen zorgen, omdat ze eerder 73% dalingen hebben meegemaakt. Maar bij eerdere dalingen kwam het niet in de buurt van de totale marktkapitalisatie die tijdens deze daling verloren ging, en evenmin was er sprake van een enorme hefboomwerking. Deze crash is nog maar net begonnen. #Bitcoin zal niet herstellen.”

Alle 454 voorgaande keren dat mensen Bitcoin dood hadden verklaard, hadden zij het bij het verkeerde eind toen zij iets vergelijkbaars zeiden. Zal Schiff deze keer wel gelijk hebben? Onlangs verklaarde de CEO van Binance, CZ, dat het beste instapmoment zich presenteert zodra mensen Bitcoin juist dood verklaren.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN