Bitcoin koers weer boven $20.000, maar analist voorspelt verdere daling

Een gerenommeerde cryptocurrency-analist, die eerder dit jaar zijn volgers al waarschuwde voor de huidige crypto-crash, heeft recentelijk op Twitter zijn voorspelling voor de top twee cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie, Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH), bijgewerkt.

De pseudonieme cryptohandelaar die bekend staat als Capo op Twitter, deelde gisteren met zijn ruim 390.000 volgers dat Bitcoin een patroon van ondersteuning/weerstand flips heeft ervaren, waarbij de vorige lage ondersteuning het volgende weerstandsplafond geworden is.

De analist ging verder met aangeven dat beleggers zichzelf herhaaldelijk voor de gek houden door te geloven dat een korte opluchtingsrally betekent dat BTC een bodem heeft bereikt. Hij tweette het volgende:

“Kleine bounce zonder enig bullish teken en mensen die bodem schreeuwen. Het is altijd hetzelfde verhaal.”

De handelaar waarschuwde vervolgens voor een bulltrap terwijl hij een grafiek plaatste die de divergentie tussen een stijgende BTC-prijs en dalende contractrente met open marge benadrukt. Hij tweette het onderstaande:

“Val niet in de val.”

Capo volgde zijn bulltrap-hypothese op door te zeggen dat de Bitcoin koers alleen maar omhoog gaat omdat beleggers hun altcoin-bezit liquideren en in BTC investeren om uiteindelijk voor contant geld te verkopen.

Als het gaat om het toonaangevende smart contract-platform Ethereum (ETH), merkte de pseudonieme handelaar op dat zijn doelgebied van $983 tot $1.223 bereikt is, voordat hij een nieuw ondersteuningsniveau onder $800 deelde. Hij tweette het volgende:

“Hoofddoel bereikt, van daaruit teruggekaatst, maar nog geen bodemformatie. Ik heb mijn ogen nu op $700-800 als nieuwe ondersteuningszone, die de 5e van de 5e golf zou voltooien.”

Ondanks dat zowel BTC als ETH rally’s meemaakten, besluit Capo zijn tweetstorm door zijn laatste voorspellingen te delen over hoe laag elk zou kunnen gaan. Volgens de grafiekgoeroe zal de Bitcoin koers naar $16.200 kunnen zakken en de Ethereum koers naar een dieptepunt van $750.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!