Bitcoin daalt voor het eerst sinds 2020 onder $20.000

Zoals jullie vast allemaal wel gezien hebben, is de Bitcoin koers onder de $20.000 gedoken. Dit is de eerste keer sinds 2020 dat de prijs van de koningsmunt onder dit belangrijke niveau gedoken is. Op het moment van schrijven staat de koers op $19.200, maar wat kunnen we nog meer verwachten? Laten we het bekijken!

Naast dat de koningsmunt een flinke daling te verduren kreeg, kregen de meeste altcoins vandaag ook een klap. Ethereum, BNB, XRP, Cardano en Solana daalden de afgelopen 24 uur respectievelijk met 8,40%, 6,31%, 6%, 5% en 6,76%. De twee bekendste meme-cryptocurrencies, DOGE en SHIB, daalden ook elk ongeveer met 6%.

De uitverkoop van zaterdag heeft geleid tot een liquidatie van meer dan $287 miljoen, waarbij Bitcoin alleen al goed is voor bijna de helft van dat bedrag, volgens gegevens van Coinglass. Te midden van de crypto-daling trokken ook grote Amerikaanse aandelen zich terug, terwijl goud (XAU) en de Dollar Index (DXY) stegen.

De daling van de Bitcoin koers komt echter niet geheel uit de lucht vallen, De markt zit namelijk al maanden vast in negatief sentiment en het zal voor beleggers niet snel gemakkelijker worden. Als Bitcoin echter zijn wekelijkse candle onder de $20k sluit, kan dit een enorme crash ontketenen tot 12k. Op het World Economic Forum in Davos voorspelde Scott Minerd van Guggenheim echter dat de bodem van Bitcoin wel eens $8.000 zou kunnen zijn.

De zwakte die in alle markten wordt vertoond, kan worden teruggevoerd op macro-onzekerheden die beleggers aan de zijlijn houden. Op dinsdag verklaarde president Joe Biden dat zijn regering de centrale bank zal voorzien van de “onafhankelijkheid die ze nodig heeft om de inflatie aan te pakken”. Dit zei hij tijdens een ontmoeting met de voorzitter van de Federal Reserve, Jeremy Powell.

Op dezelfde dag beweerde minister van Financiën Janet Yellen dat ze ongelijk had toen ze vorig jaar zei dat inflatie slechts een klein risico vormde, waarmee ze de vrees bevestigde dat de Fed de herstellus zou kunnen aanhalen totdat er iets knapte. Dit, bovenop een reeds gebroken marktstructuur, zorgde ervoor dat de prijzen van Bitcoin bungelden, en dreigde een bredere neerwaartse trend in de prijzen.

Het ziet er dus niet uit dat de markt zich op korte termijn om gaat draaien. Volgens Nicholas Cawley, een strateeg bij DailyFX, “moet Bitcoin terugverhandelen boven $40k voordat enige vorm van bullish vooruitzichten kan worden bevestigd.” Tot op heden zijn de bears echter in controle en zullen we moeten bekijken tot hoe ver de Bitcoin koers gaat dalen. Zal het de $8.000 halen? Wat denken jullie? Laat het ons weten op onze socials!

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!