CryptoCoinTalk: Bitcoin stelt vertrouwen op de proef! Is het op weg naar $19.420?

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin (BTC) koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

Dag 218 van de downtrend. Het lijkt eeuwen geleden, maar nog niet al te lang geleden stond de Bitcoin koers nog op $69.000. Vandaag, op het moment van schrijven, staat de koningsmunt op $21.210. Wie had een jaar geleden gedacht dat we nog 2017 prijzen zouden gaan zien? Het lijkt nu waarschijnlijker dan ooit.

Bitcoin heeft natuurlijk wel vaker van dit soort pittige fases doorstaan. In 2018 was de markt ook gedurende lange tijd aan het afkoelen na een krankzinnige bullmarkt, die overigens in 2015 al is ingezet. Dat is iets wat veel mensen nog weleens vergeten, aangezien de meeste mensen alleen het laatste stukje in 2017 bewust hebben meegekregen. Toen in 2018 de zogenaamde ‘onbreekbare 6k support’ brak en we een nog dieper dal in gingen, een enorme reeks aan crypto startups failliet ging en mensen eerder naar sub $1000 targets keken dan naar boven, was het ook niet bepaald een aangename tijd.

Toen we vervolgens na de sterke fase omhoog richting de $14.000 in 2019 ook weer onderuit gingen, omdat corona zijn intrede deed in de wereld was menig crypto investeerder zelfs van mening dat dit weleens het einde kon zijn en Bitcoin dan toch naar $0 zou gaan. Een zwarte dag in de bladzijde van crypto waarin Bitcoin in één dag 40% onderuit ging, mede ook omdat het liquiditeitsmechanisme van BitMEX faalde.

Ja, het leven van een crypto investeerder gaat niet over rozen. En ook nu wordt het vertrouwen in de markt en in Bitcoin weer flink op de proef gesteld. Maar historisch gezien weten we inmiddels dat Bitcoin één van de beste investeringen is die je kan doen (géén financieel advies natuurlijk) en mede daarom heb ik ook nu alle vertrouwen dat ook dit wel weer goed komt. De fundamentals zijn beter dan ooit en ik heb daarom ook geen enkele twijfel over de toekomst van crypto en blockchain. We gaan vandaag kijken naar het macrobeeld van Bitcoin. Lees snel verder!

Gemakkelijk en snel Bitcoin kopen? Dat kan direct hieronder en betaal over de eerste €1.000 geen handelskosten!

Weekgrafiek

Op de weekgrafiek is goed te zien dat de Bitcoin koers een stevige breakdown heeft gezien van de lange consolidatiefase waarin Bitcoin heeft geacteerd gedurende een week of 74 (!). Na een lange fase van consolidatie volgt meestal een heftige uitbraak en zo ook nu. We naderen momenteel de wekelijkse zone op $19.420-$17.598. Deze zone lijnt ook prachtig op met de vorige all-time high. Een interessant punt voor mogelijk tijdelijk herstel dus.

Mochten we deze zone gaan breken kijk ik automatisch al een stuk lager richting de maandelijkse demand. Die zone ligt op $12050-$9766. Mochten we vanaf de huidige prijzen herstel gaan zien is de belangrijkste serieuze wekelijkse resistance de voormalige range low op $28.850 en de nieuw gevormde wekelijkse supply die daar ligt op $32.399-$29.282.

Bron: TradingView

1-uur-grafiek

Op de daggrafiek is weinig noemenswaardig te vinden, dus zoomen we gelijk een stuk verder in op de Bitcoin koers. Op de 1-uur-grafiek zien we iets van een range die gevormd is, maar aangezien we de FOMC meeting pump (13.5%) nu al weer vrijwel helemaal aan het inleveren zijn heb ik geen hoge verwachting van een eventuele standhouding van deze range.

Persoonlijk kijk ik eerder naar het opzoeken van de wekelijkse support zone. Om meer vertrouwen te krijgen in iets van tijdelijk herstel moet er eerst sterkte worden getoond door de prijs. Tot die tijd blijf ik ver vandaan van eventuele longs.

Bron: TradingView

Conclusie

Kortom, de Bitcoin koers is nog altijd zeer zwak. Weinig tekenen van sterkte en dus is de kans op een verdere daling richting de wekelijkse zone zeer groot. We hebben het al vaker benoemd, maar dit zijn géén tijden om all in te gaan en hoge exposure te hebben. Zorg dat je zo liquide mogelijk blijft, cash aan de zijlijn houdt en met eventuele DCA posities verantwoord omgaat door slechts kleine fracties van je totale positie te kopen. Je kan in een volatiele markt als deze niet voorzichtig genoeg zijn. Succes!

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!