Bitcoin zal in 2024 bullish zijn. Hier is waarom!

De bull-run van 2021 was grootse run waarbij de industrie een enorme groei maakt naar een marktkapitalisatie van $2 biljoen. De prijs van Bitcoin kende zijn top op $69.000, waarna het over was met de pret. Inmiddels is de grootste cryptocurrency op gebied van marktkapitalisatie ongeveer 70% gedaald vanaf de all-time-high en zijn de verliezen van altcoins nog veel sterker.

Een belangrijke reden waarom er sprake is van een sterke verkoopdruk, is de aanhoudende inflatie en daarmee het reactionele beleid van de Fed om de rente te verhogen. Beleidsmakers verwachten echter dat in 2024 de rente weer kan worden verlaagd. Deze macrofactor kan bijdragen aan een sterke microfactor en de prijs weer sterk omhoog duwen. In 2024 zal er namelijk weer een halvening plaatsvinden, waardoor het nieuwe aanbod wordt van BTC wordt gehalveerd en het product schaarser wordt.

Momenteel is het sentiment in de crypto-markt slecht en bij sommigen heerst zelfs paniek. Een aanzienlijk deel van de beleggers hebben namelijk meer dan de helft van hun initiële investering verloren, nadat een groot deel hiervan een bepaalde periode winst maakte.

Analisten proberen momenteel te voorspellen wanneer de bear-markt voorbij zal zijn door gebruik te maken van technische indicatoren en veranderingen binnen de wereldwijde financiële markt. De Bitcoin-halvening wordt hierbij beschouwd als een impactvolle verandering dat het tij kan keren. Een verandering in het monetaire beleid van de Fed kan dit effect daarnaast versterken. De verwachting is dat er een begin zal worden gemaakt in het verlagen van de rente tegen het einde van 2023 of begin 2024.

De combinatie van een gehalveerd aanbod en een verminderde druk op risicovolle activa kan er dus voor zorgen dat 2024 een bullish jaar kan worden voor de crypto-sector. Op het moment van schrijven handelt Bitcoin op $21.220 en slaagt het er nog steeds niet in om een deel van de waarde te herstellen die het verloor van de top van november.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!