Wasabi Wallet Bitcoin

Edward Snowden noemt het openbare karakter van Bitcoin een “kernfout”

De bekende Amerikaanse klokkenluider Edward Snowden heeft onlangs zijn zorgen geuit over de financialisering van de crypto-ruimte, maar voegde eraan toe dat hij enorme beloftes ziet in de technologie, maar dat hij denkt dat er de komende jaren een aantal grote hindernissen moeten worden genomen.

Snowden, die tevens voorzitter van de Freedom of the Press Foundation is, sprak tijdens een virtueel interview op Consensus 2022 in Austin, waarin hij zijn gedachten deelde over de belofte van de opkomende technologie en gaf een duidelijke waarschuwing over de gevaren van een wereld zonder financiële privacy. Hij gaf dan ook aan dat het openbare karakter van Bitcoin (BTC) een “kernfout” is. Hij zei het volgende:

“Het faalt als een elektronisch geldsysteem omdat contant geld grotendeels anoniem is.”

Hoewel hij zei dat hij problemen zag met het openbare grootboek van Bitcoin, verduidelijkte Snowden dat hij “heel erg fan” was van de technologie en maakte hij een vergelijking tussen goud en cryptocurrencies, waarbij hij opmerkte dat de grenzeloze aard van Bitcoin en crypto in het algemeen “een verbazingwekkend iets is”. Kort na de discussie plaatste hij dan ook de volgende tweet:

“Goud is gewoon bitcoin die niet via internet kan worden verzonden.”

Hij heeft ook verschillende andere innovaties in de cryptocurrency-ruimte besproken, waaronder de privacymunten Zcash (ZEC) en Monero (XMR). Snowden onthulde onlangs dat hij hielp bij het creëren van Zcash onder de naam John Dobbertin, en tijdens de discussie zei hij dat hij “echt onder de indruk” was van de zero-knowledge proof-technologie toen hij de whitepaper voor het eerst las.

Voortbordurend op zijn visie op de belofte van cryptotechnologie, voegde Snowden eraan toe dat veel cryptocurrencies “dichter bij geld” staan ​​dan valuta’s. Hij vervolgde met:

“Mensen begrijpen het verschil niet, maar geld is iets dat waarde heeft, een token dat kan worden uitgewisseld en dat niet onafhankelijk wordt gecontroleerd door een centrale autoriteit.”

Hij waarschuwde ook voor de gevaren van de financialisering van de crypto-industrie. Hij zei dat de ruimte steeds meer werd verdeeld “vanwege de financialisering van cryptocurrency” en liet doorschemeren dat hij denkt dat gebruikers zich niet genoeg concentreren op de technologie zelf. Hij zei het onderstaande:

“[Gebruikers] denken niet in de eerste plaats aan de netwerken die ons 100 jaar zullen dienen voor het overdragen van waarde. Ik maak me zorgen over een wereld waarin ons geld tegen ons wordt gebruikt.”

Snowden zei dat hij hoopt dat mensen toegang krijgen tot “gratis geld in de zin van onafhankelijkheid”. In wat kan worden geïnterpreteerd als een goedkeuring van het bredere crypto-ecosysteem in plaats van een specifiek activum, suggereerde hij dat het hebben van meerdere activa die als geld kunnen dienen, een goede zaak is voor de wereld. “Ik denk dat hoe meer concurrentie we daar hebben, hoe beter”, zei hij.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN