Binance pauzeert opnames vanwege achterstand, aldus CEO

De CEO van de bekende cryptocurrency-beurs Binance, Changpeng Zhao, tweette vandaag dat er een “tijdelijke pauze” ingelast is van BTC-opnames op de beurs. Volgens de CEO is dit het resultaat van “een vastgelopen transactie die een achterstand veroorzaakt”. Hij ging verder om de gebruikers te verzekeren dat de fondsen “SAFU” of veilig zijn.

Zhao’s aanvankelijke schatting was dat het probleem “in ongeveer 30 minuten opgelost zou moeten zijn”. Zo’n 20 minuten later voegde hij eraan toe dat “waarschijnlijk iets langer zal duren om te repareren.” Hij legde verder uit dat “dit alleen van invloed is op het Bitcoin-netwerk”, en dat de gebruikers BTC nog steeds kunnen opnemen “op andere netwerken zoals BEP-20.”

Ondertussen voerde de pseudonieme Terra-onderzoeker FatMan aan dat “wat extra duidelijkheid leuk zou zijn.” Hij gaf aan dat Bitcoin niet zo werkt en verklaarde dat Bitcoin niet is zoals Ethereum waar transacties “een iteratieve nonce vereisen – je kunt inputs uitgeven, zelfs als een transactie van hetzelfde adres vast zit in de mempool.”

Dit kan alleen gebeuren, zei FatMan, als een beurs het volledige saldo van de portemonnee uitgeeft, “één output naar de gebruiker, het veranderingsbedrag terug naar zichzelf”, wat de commentator beweert dat FTX soms doet, maar Binance waarschijnlijk niet .

“Trouwens, ik wijs alleen op een detail in zijn bewoordingen dat ik interessant vond. Ik denk niet dat Binance insolvent is – en ik denk ook niet dat ze dat ooit zullen zijn,” zei FatMan, eraan toevoegend dat “opnames weer zullen werken, geef het een beetje tijd.”

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!